…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
20 Eylül 2019, Cuma Kütahya, Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü Etkinliklerimiz


19 Eylül Gaziler Günü ilimizde çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

 

19 Eylül 2019 Perşembe günü sabah 10.00'da Valilik önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

 

Törene; Kütahya Valisi Dr. Ömer Toraman, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl KASAP, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Cumhuriyet Başsavcısı Evren AKBEY, Vali Yardımcısı Mustafa GÜNEY, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa ÇEKİÇ, İl Emniyet Müdürü Hasan ÇEVİK, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban BAŞOĞUL, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım OKAT, STK Temsilcileri, gaziler, askeri erkan ve bazı daire müdürleri katıldı.


Gazi Şahin GÜNAY'ın kızı Ceylin GÜNAY'ın şiir okuduğu törende günün anlam ve önemine dair konuşmasını Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkan Yardımcısı Mevlüt ÇUBUK yaptı.


Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ile Arp Malulü Gaziler, Şehit Yakını, Dul ve Yetimleri dernekleri İl Protokolü tarafından ziyaret edildi.


İkindi namazı öncesi Ulu Camii'nde ebediyete göçen gaziler ve şehitler için Mevlid-i Şerif okutularak lokum ve gül suyu ikram edildi.

 

Vali Dr. Ömer TORAMAN Kore Gazisi Ali KIRAN ile Evliya Çelebi Devlet Hastanesinde tedavi gören Kore Gazisi Hüseyin TIRPAN’ı ziyaret edip sağlık durumu hakkında bilgiler aldı.

 

Şehit aileleri ile gazileri her fırsatta ziyaret ettiğini dile getiren Vali Dr. Ömer TORAMAN, devletin her zaman yanlarında olduğunu söyledi. 


Vali Toraman'a Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN, İl Sağlık Müdürü İsmail ZEHİR ile İl Müftü Yardımcısı Mehmet ARSLANER eşlik etti.

 

İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerinde saat 19:45’te Gazilerimiz onuruna düzenlenen yemek programı; Vali Dr. Ömer TORAMAN ile eşi Neşe TORAMAN’ın yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda ÇETİN ERENLER, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Veysel ARAT, İdare Mahkemesi Başkanı Ertuğrul TURAN, KSBÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet ÇEKİRDEK, Kütahya DPÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa AYDIN, Vali Yardımcıları Mustafa GÜNEY, Halil İbrahim ERTEKİN ile Kenan ESKİN, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa ÇEKİÇ, İl Emniyet Müdürü Hasan ÇEVİK, İl Genel Meclisi Başkanı Musa YILMAZ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN, protokol üyelerinin eşleri, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, gaziler ve aileleri katılımı ile gerçekleşti.