…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2022, Pazartesi Kütahya, Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü


 “19 Eylül Gaziler Günü” İlimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Etkinlikler, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat ve derneklerin yönetim kurulu üyelerinin Sayın Valimiz Ali Çelik’e nezaket ziyaretiyle başladı.

 

Atatürk’e“Gazi”unvanı ve“Mareşal”rütbesinin verildiği Gaziler Günü sebebiyle;Sayın Valimiz Ali Çelik, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğg. Necati Gündüz, Belediye Başkanı Alim Işık ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şube Bşk.Şaban Başoğul tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

 

Sayın Valimiz Ali Çelik, protokol üyeleri ve İl Müdür Vekilimiz Fatma Uz törenin ardından Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanlığını ziyaret etti.

 

“Gaziler Günü” dolayısıyla İkindi Namazı öncesi Ulu Camii’de Mevlid-i Şerif Programı düzenlendi. Düzenlenen programda şehitler ve ebediyete irtihal eden gaziler dualarla anıldı.

 

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Sayın Valimiz Ali Çelik ve eşi Nezihe Çelik tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz koordinesiyle gaziler ve aileleri onuruna akşam yemeği düzenlendi.