…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
19 Eylül 2021, Pazar Kütahya, Türkiye

19 Eylül Gaziler Günü


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e “Gazi” unvanı ve “Mareşal” rütbesinin verilişinin 100. yıl dönümü ve “19 Eylül Gaziler Günü” Kütahya’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

 

Etkinlikler, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi ile Kütahya Muharip Gazileri Derneğinin Sayın Valimiz Ali ÇELİK’e nezaket ziyaretiyle başladı.

 

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU


Ziyaretin ardından 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle Valilik önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. 


Tören; Sayın Valimiz Ali ÇELİK, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban BAŞOĞUL tarafından Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkan Yardımcısı Mevlüt ÇUBUK günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. 

 

Sayın Valimiz Ali ÇELİK, protokol üyeleri ve gaziler tarafından Atatürk Anıtı önünde dev Türk bayrağı açıldı.


Törene; Sayın Valimiz Ali ÇELİK, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda ÇETİN ERENLER, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl KASAP, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural KAVUNCU, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL, Vali Yardımcısı Mustafa GÜNEY, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat KIRBAÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban BAŞOĞUL ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım OKAT, STK Temsilcileri, gaziler, askeri erkan ve daire müdürleri katıldı.

 

GAZİ DERNEKLERİNE ZİYARET 


Sayın Valimiz Ali ÇELİK, protokol üyeleri ve İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ törenin ardından Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şubesi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanlığını ziyaret etti.


19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban BAŞOĞUL ve Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım OKAT'ı dernek binalarında ziyaret eden Sayın Valimiz Ali ÇELİK gaziler ve şehit yakınlarıyla bir süre sohbet ederek, istek ve sorunlarını dinledi.

 

KAHRAMAN GAZİLERİMİZ YALNIZ BIRAKILMADI

 

“24 saat emrinizdeyim” dediği şehit aileleri ve gazilerin her fırsatta yanında olan Sayın Valimiz, Gaziler Günü’nde de onları yalnız bırakmadı.

 

Sayın Valimiz Ali ÇELİK, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat KIRBAÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ ve İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ; gazilerimizden Tecelli GAZİOĞLU, Mustafa Aydın AGAHOĞLU ve Hüseyin AKÇA’yı evlerinde ziyaret ederek Gaziler Günü’nü tebrik etti.

 

GAZİLER ONURUNA AKŞAM YEMEĞİ

 

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Sayın Valimiz Ali ÇELİK tarafından gaziler ve aileleri onuruna akşam yemeği düzenlendi.

 

Programa; Sayın Valimiz Ali ÇELİK’in yanı sıra AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda ÇETİN ERENLER, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım UYSAL, Vali Yardımcısı Mustafa GÜNEY, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat KIRBAÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ, Muharip Gazileri Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban BAŞOĞUL ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım OKAT, STK Temsilcileri, daire müdürleri, gaziler ve aileleri katıldı.