…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
16 Temmuz 2020, Perşembe Kütahya, Türkye

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Bir Dizi Etkinlik Düzenlendi


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının 4. yılı sebebiyle “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri düzenlendi. 

 

Şehitliklerimiz Ziyaret Edildi

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri Kütahya Şehitliği ziyaretleri ile başladı.

İl Müftülüğü görevlilerinin Kuran-ı Kerim tilaveti okunmasının ardından ülkemizin birliği ve dirliği için dua edilen ziyarette Valimiz Ali ÇELİK, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN ve protokol üyeleri şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil bıraktı.

 

15 Temmuz Gazisi Ali Karayiğit Ziyaret Edildi 

Valimiz Ali ÇELİK ve protokol üyeleri, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece Şehitler Köprü’sünde başına şarapnel parçasının isabet etmesiyle yaralanan 15 Temmuz gazimiz Ali Karayiğit ile ailesini ziyaret etti. 

Ziyaretten mutluluk duyduğunu belirten Karayiğit o gece yaşadıklarını anlattı. 

Ziyarette Valimiz Ali ÇELİK’e; Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel KARA, KSBÜ Rektörü Vural KAVUNCU, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa ÇEKİÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa GÜLER ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN eşlik etti. 

 

Şehit ve Gazilerimiz İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü etkinlikleri kapsamında ebediyete intikal eden tüm şehit ve gazilerimiz için Ulu Camii’de Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Düzenlenen programa Valimiz Ali ÇELİK’in, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet ERBAŞ, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Vekili Albay Yusuf SARIOĞLU, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Cumhuriyet Başsavcısı Evren AKBEY, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural KAVUNCU, Vali Yardımcıları Mustafa GÜNEY ile Halil İbrahim ERTEKİN, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa ÇEKİÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, İl Müftüsü Hüseyin DEMİRTAŞ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Ömer TURAN ve bazı daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Programda Kur’an-ı Kerim okunup tüm şehitlerimizin ve vefat eden gazilerimizin ruhuna dua edildi. 

Program sonrası Türk Bayrağı dağıtılarak lokum, pide ve ayran ikram edildi.

 

“15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” Açıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya Valiliği tarafından valilik önünde 15 Temmuz 2016 gecesi ve sonrasında yaşanan anlara ait fotoğrafların yer aldığı “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” açıldı.

Valimiz Ali ÇELİK, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda ÇETİN ERENLER, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet ERBAŞ, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, İl Müdürümüz Ömer TURAN ve protokol üyeleri “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” ni ziyaret ederek fotoğrafları inceledi. 

 

“15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” Düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya Gençlik Spor ve İl Müdürlüğü tarafından şehitlerimizi anmak için “15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu” düzenlendi. 

Türkiye’de eş zamanlı düzenlenen sancak koşusu Kütahya’da 25 sporcunun katılımıyla Hava Lojmanları önünden başladı. “Demokrasi bilinci elden ele taşınan bir bayrak yarışıdır” sloganıyla düzenlenen 2 bin 500 metrelik sancak koşusu Zafer Meydanı’nda sona erdi. 

Sporcular ay yıldızlı sancağı Valimiz Ali ÇELİK’e takdim etti. Sancağı öperek alnına götüren Valimiz Ali ÇELİK, teşekkür ederek sporcuları tebrik etti.

 

Valilik Binası Önünde Tören Düzenlendi, Şehitler Anıldı

Zafer Meydanı'ndaki Kütahya Valiliği önünde “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programı düzenlendi.

Programa; Valimiz Ali ÇELİK, AK Parti Kütahya Milletvekili CEYDA ÇETİN ERENLER, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet ERBAŞ, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa ÇEKİÇ, İl Emniyet Müdürü Necmettin KOÇ, siyasi parti liderleri, İl Müdürümüz Ömer TURAN, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda COVD-19 tedbirlerine dikkat edildi. Vatandaşların oturması için konulan sandalyeler sosyal mesafeye göre dizilirken, girişlerde vatandaşların ateşleri ölçüldü.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın konuşması kurulan ekranlardan takip edildi. Şiirler ve ilahilerin okunduğu programda çeşitli etkinlikler yapıldı. Darbe girişiminin gerçekleştirildiği saat 00.13´te tüm camilerde sela okundu ve demokrasi nöbeti sabah ezanına kadar devam etti.