…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
…
15 Temmuz 2021, Perşembe Kütahya, Türkiye

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe kalkışmasının 5. yılı sebebiyle “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma etkinlikleri düzenlendi. 

 

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA GAZİLER EVLERİNDE ZİYARET EDİLDİ

Sayın Valimiz Ali ÇELİK ile eşi Nezihe ÇELİK, İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ ve protokol üyeleri ilk ziyaretini Kütahya’nın merkez mahallelerinden Bahçelievler’de yaşayan Gazi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim AKBULUT ile ailesine gerçekleştirdi.

 

Akbulut ailesiyle bir süre görüşen Sayın Valimiz Ali ÇELİK, duyduğu minneti ifade ederek kahramanlıklarının unutulmayacağını söyledi. 

 

Gazi Jandarma Uzman Çavuş İbrahim AKBULUT’un çocukları İbrahim Ayaz ve Ebrar ile yakından ilgilenen sayın valimiz, çocuklara çeşitli hediyeler verdi.

 

15 TEMMUZ GAZİSİ ALİ KARAYİĞİT’E ZİYARET

Sayın Valimiz Ali ÇELİKile eşi Nezihe ÇELİK, İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ ve protokol üyeleri Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde ikamet eden 15 Temmuz gazisi Ali KARAYİĞİT ile ailesini de ziyaret etti.

 

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece Şehitler Köprü’sünde başına şarapnel parçasının isabet etmesiyle yaralanan 15 Temmuz gazisi Ali KARAYİĞİT ve ailesiyle bir süre görüşen Vali Çelik, şükranlarını sundu.

 

ŞEHİTLİKLERİMİZ ZİYARET EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında Sayın Valimiz  Ali ÇELİK ile Kütahya il protokolü ve vatandaşlar Hava Şehitliği'nde bir araya geldi.

 

Sayın valimizin şehitlerin kabirlerini tek tek ziyaret edip karanfil bıraktığı ziyaret, Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesiyle sona erdi. 

 

Kütahya Şehitliği ziyareti sonrası Sayın Valimiz Ali ÇELİK ile Kütahya protokolü Polis Şehitliği’ni ziyaret etti. 

 

Kabirlerin ziyaret edilip karanfil bırakıldığı şehitlikte İl Müftülüğü görevlileri Kur’an-ı Kerim okudu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından vatanın birliği ve dirliği için dua edildi.

 

 

ŞEHİTLERİN İSİMLERİ FİDANLARLA YAŞATILACAK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehitliklerin ziyaret edilmesinin ardından Sayın Valimiz Ali ÇELİK ve protokol üyelerinin katılımıyla “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı”nda fidan dikim töreni gerçekleştirildi. 

 

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

Sayın Valimiz Ali ÇELK ile protokol üyeleri daha sonra şehitler için düzenlenen mevlit programına katıldı.

 

Ulu Cami'de düzenlenen mevlitte Kur'an-ı Kerim okundu, tüm şehitler ve ebediyete irtihal eden gaziler için dua edildi.

 

VALİLİK BİNASI ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ, ŞEHİTLER ANILDI

Kütahya, Türkiye’nin en karanlık gecesi 15 Temmuz darbe girişiminin 5. yıl dönümünde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitleri anmak için Zafer Meydanı’nda bir araya geldi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN´ın konuşması kurulan dev ekrandan takip edildi. Şiirler ve ilahilerin okundu, kahramanlık türkülerinin seslendirildiği programda çeşitli etkinlikler yapıldı.

 

Zafer Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programına; Sayın Valimiz Ali ÇELİK, AK Parti Kütahya Milletvekilleri İshak GAZEL ile Ceyda ÇETİN ERENLER, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet ERBAŞ, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati GÜNDÜZ, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erkan PİR, İl Müdür Vekilimiz Fatma UZ, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Darbe girişiminin gerçekleştirildiği saat 00.13’te tüm illerde olduğu gibi Kütahya’da da sela okundu. Program, tüm şehitler için dua edilmesiyle sona erdi.