…
13 Aralık 2016, Salı

Türkiye Tek Yürek Teröre Lanet Yağdırdı


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Beşiktaş'ta gerçekleşen hain terör saldırısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte şehit yakınları ve gazileri ziyaret etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ve beraberindeki Bakanlarla birlikte İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen hain terör saldırısında şehit düşen polis memuru Haşim Usta’nın cenazesine katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki Bakanlar, daha sonra Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünü ziyaret ederek, burada görev yapan polislere başsağlığı ve destek mesajlarını ilettiler.
Bu ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının gerçekleştiği Vodafone Arena yanındaki noktaya geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın refakat ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan, 36’sı polis 8’i sivil vatandaş toplam 44 kişinin şehit düştüğü olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.
Başbakan Binali Yıldırım da İstanbul'da gerçekleşen terör saldırısı sonucu yaralanan polis ve vatandaşlarımızı tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya’nın da eşlik ettiği ziyaretlerde yaralılarla yakından ilgilenen Başbakan Yıldırım, yaralıların durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı.
Ziyaret çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, şehitlerin yakınlarının kendilerine emanet olduğunu anlatarak, şunları kaydetti:
"Onları ebediyete uğurlarken, Peygamber Efendimize komşu yaparken, bütün şehitlerimizin yakınlarının acılarını yürekten, 79 milyon olarak paylaşıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Terör çıkmaz bir sokaktır. Terörle hiçbir şeyin sonucu alınmaz. Terör sadece can yakar. Ama sonunda kendini de yok eder, tüketir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülke. Biz büyük bir milletiz. Çok büyük imtihanlardan geçtik. Bundan da başarıyla çıkacağımıza inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."