…
…
23 Eylül 2020, Çarşamba Ankara, Türkiye

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi II. Yönetim Toplantısı Gerçekleştirildi.


Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi II. Yönetim Toplantısı Gerçekleştirildi.
Bakanlığımız Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün Faydalanıcı ve Tarım ve Orman Bakanlığının Eş-faydalanıcı olduğu “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi’’ hazırlık çalışmalarına II. Yönetim toplantısı ile devam edilmiştir.
Söz konusu Proje ile; kadınların kooperatifleşmesinin teşvik edilmesi, mevcut kooperatiflere aktif katılımının sağlanması, kadın kooperatiflerine ilişkin politika geliştiren ve uygulayan kurumların kapasitesinin geliştirilmesi yoluyla kadın istihdamının arttırılması ve kadınların güçlenmesi hedeflenmektedir.
23 Eylül 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen II. Yönetim Toplantısına Bakanlığımız Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu temsilcileri katılım sağlamıştır.
Toplantıda; Proje faaliyetleri ve süreç içerisinde hazırlanması gereken dokümanlara ilişkin bilgilendirmeler gerçekleştirilmiş olup, katılımcıların değerlendirme ve görüşleri alınarak çeşitli istişarelerde bulunulmuştur.