…
03 Haziran 2020, Çarşamba Ankara, Türkiye

Kadınların Kooperatifler yoluyla güçlendirilmesi Projesi I. Yönetim toplantısı online olarak gerçekleştirildi.


Kadınların Kooperatifler yoluyla güçlendirilmesi Projesi I. Yönetim toplantısı online olarak gerçekleştirildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün Faydalanıcı ve Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığının Eş-faydalanıcı olduğu “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi” hazırlık çalışmaları taraflarla işbirliği içerisinde devam etmektedir.
Söz konusu Proje ile kadınların kooperatifleşmesinin teşvik edilmesi, mevcut kooperatiflere aktif katılımının sağlanması, kadın kooperatifçiliğine ilişkin politika geliştiren ve uygulayan kurumların kapasitesinin geliştirilmesi yoluyla kadın istihdamının arttırılması ve kadınların güçlenmesi hedeflenmektedir.
Bu kapsamda, 03 Haziran 2020 tarihinde “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi I. Yönetim Toplantısı” online olarak gerçekleştirilmiştir.
Söz konusu toplantı; Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı, Bakanlığımız Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nden Genel Müdür, Başkan ve temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda Proje faaliyetleri ve sürece ilişkin bilgilendirme yapılmış olup, tüm katılımcıların değerlendirme ve görüşleri alınmıştır.