…
…
23 Ekim 2021, Cumartesi Ankara, Türkiye

“Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi ” Projesi başlatıldı.


“Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi ” Projesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili kamu kurumlarının katılımıyla çevrimiçi düzenlenen toplantıyla başlatıldı.
Kadınların işgücüne katılımında ve kadın girişimciliğinin desteklenmesinde etkili bir model olan kadın kooperatiflerinin yaygınlaştırılması, teknik kapasitesinin artırılması çalışmaları Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde yürütülüyor.
Kadın kooperatifçiliği; kadınların sermayeye erişim, yer kiralama, üretim sürecinde ihtiyaç duyulan danışmanlık hizmetleri, üretim ve pazarlama gibi kritik alanlarda kadınlara önemli fırsatlar sunuyor.
Kadın dayanışması ve kadının özgüvenini artıran etkisiyle bugün ekonomik kalkınmanın merkezi haline gelen kooperatifçilik çalışmaları iyi uygulama örnekleriyle kadınlara ilham kaynağı oluyor.

Eğitim ve farkındalık çalışmalarıyla kadın kooperatiflerinin kısa sürede yaygınlaşması Türkiye’de kadın girişimciliği kapsamında ciddi bir ekosistem oluşturdu.
Bu güçlü ekosistemde kadın kooperatiflerine yönelik teknik kapasite ve farkındalığın artırılması, işbirliğinin geliştirilmesi, kooperatifçiliğe ilişkin bilimsel ve teknik çalışmalar yapılması amacıyla “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi ‘’ Projesi 15 Eylül 2021 tarihinde başlatıldı.
30 ay devam edecek proje Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı finansmanıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ana hizmet birimlerinden Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde ilgili tarafların katkılarıyla yürütülecek.

Taraflar arasında görüş alışverişinin ve fikir birliğinin sağlanması ve Başlangıç Raporunun hazırlanması amacıyla 16 Eylül 2021, 23 Eylül 2021, 24 Eylül 2021, 5 Ekim 2021 ve 13 Ekim 2021 tarihlerinde koordinasyon toplantıları gerçekleştirildi.
Proje kapsamında kadın kooperatiflerinin ihtiyaçlarına yönelik uygulamaları şekillendirmek amacıyla, yürüttükleri çalışmalar ile kadının güçlenmesi alanında etkili olan kamu kurumlarının ve sosyal tarafların Projeye ilişkin görüş ve önerilerini almak üzere İstişare Toplantıları devam edecek.