…
19 Haziran 2014, Perşembe

Kadınların Ekonomik Fırsatlara Erişiminin Artırılması Projesi II. Yönlendirme Komitesi Toplantısı


 


Kadınların Ekonomik Fırsatlara Erişiminin Artırılması Projesi’nin II. Yönlendirme Komitesi Toplantısı ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımlarıyla 19 Haziran 2014 tarihinde Dünya Bankası Ankara Ofisi’nde gerçekleştirilmiştir.
 
Toplantı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Vekili Dr. Banu TUNCAY YILDIZ ve Dünya Ba

 

nkası Türkiye Ofisi İnsani Kalkınma Sektör Lideri Will WISEMAN’ın açılış konuşmaları ile başlamıştır. Konuşmalarda 20 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen ilk Yönlendirme Komitesi Toplantısı sonrasında yapılan alt komite toplantılarından ve genel hatları itibariyle proje çalışmalarındaki ilerlemelerden bahsedilmiştir.
 
Proje bileşenlerine ilişkin sunumlarla devam eden toplantıda, Proje kapsamında gerçekleştirilen kanıta dayalı politika gelişimine imkân ve bilgi sağlamak için desteklenen akademik araştırmalara, kadın girişimciliği alanında yapılan çalışmalara, kadın kooperatiflerine ilişkin olarak yürütülen faaliyetlere ve ülkemizde çocuk bakımına ilişkin bir model oluşturulmasında önemli bir girdi teşkil etmesi beklenen “Türkiye'de Çocuk Bakımı ve Erken Çocukluk Eğitim Hizmetleri İle İlgili Araştırma Çalışmasına” ilişkin sağlanan ilerlemeler paylaşılmış, bundan sonraki aşamalarla ilgili ön bilgilendirme yapılmış ve katılımcıların konular itibariyle her bir bileşene ilişkin olarak görüş ve önerileri alınmıştır.