…
09 Mart 2016, Çarşamba

Kadınları güçlendirmenin en büyük anahtarı eğitimdir."


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, “Kadınları güçlendirmenin en büyük anahtarı eğitimdir. Eğitim seviyesi yükseldikçe kadının istihdamdaki payı artacak, toplumda daha çok söz sahibi olacaktır. Eğitimli kadın, ne istediğini, ne yapacağını bilen güçlü kadındır. İmkanlara ulaştığı takdirde kadınların başaramayacağı hiçbir iş yoktur" dedi.
Bakan Sema Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü resepsiyonunda yaptığı konuşmada “Kadın hayattır” mesajı vererek, kadınların ülkenin kalbi, geleceği ve umudu olduğunu söyledi.
Kadınların aynı zamanda medeniyetin teminatı olarak görüldüğünü kaydeden Bakan Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, kadın konusunda kararlı bir duruş sergilemesinin kendilerini cesaretlendirdiğini ifade etti.
Bakan Ramazanoğlu, "Kadına yönelik şiddet, bir insanlık suçudur, sözünüz tüm kadınlar için umut olmuştur, bizlere güç vermiştir" diye konuştu.
Bugünün, tüm dünyadaki kadınların birlik, beraberlik ve dayanışma günü olduğunu vurgulayan Bakan Ramazanoğlu, kadın sorunlarına dikkat çekmek ve toplumsal duyarlılığı artırmak için bir araya gelindiğini anımsattı. 
Bakan Ramazanoğlu, kadınların varlıklarıyla hayat verdiğini, bunu yaparken de şefkat, merhamet, iyilik ve güzellik adına ne varsa çoğalttıklarını ifade ederek "Kadınların sözü çoğaldıkça içinde bulunduğu toplumun da sözü çoğalır. Kadınların sesi gür çıktıkça içinde bulunduğu toplumun da sesi gür çıkar. Şimdi birlik, beraberlik, kardeşlik türküleri söyleme zamanı. Yarım kalan türküleri, şiirleri tamamlama zamanı. Kadınlarımız için yeni bir dil, yeni bir ruh ve yeni bir heyecanla yeni şeyler söyleme zamanı" şeklinde konuştu.
Kadının, aile ve toplumun temeli olduğunu vurgulayan Bakan Ramazanoğlu, tarihin her döneminde, ışık tutan öncü kadınlar bulunduğunu söyledi.
"Yasal açıdan çok önemli gelişmeler kaydedildi"
Kadınların başarısını sürekli kılmanın ancak eğitimle mümkün olacağına dikkati çeken Bakan Ramazanoğlu, 2000 yılında okuma yazma bilmeyen kadın oranının yüzde 19,4 iken, bu oranın bugün yüzde 6'lara gerilediğini belirtti.
Bu süreçte "Haydi Kızlar Okula" kampanyalarıyla 3 milyonun üzerinde kadının okur yazar olduğunu kaydeden Bakan Ramazanoğlu, "Kadınları güçlendirmenin en büyük anahtarı eğitimdir. Eğitim seviyesi yükseldikçe kadının istihdamdaki payı artacak, toplumda daha çok söz sahibi olacaktır. Eğitimli kadın, ne istediğini, ne yapacağını bilen güçlü kadındır. İmkanlara ulaştığı takdirde kadınların başaramayacağı hiçbir iş yoktur" dedi.
Bakan Ramazanoğlu, Türkiye'nin çok hızlı değişim yaşadığını, kadınları yakından ilgilendiren birçok konuda yasal açıdan çok önemli gelişmeler kaydedildiğini belirterek, çalışan, üreten, kendi değerinin farkında olan bütün kadınların, toplumsal zihniyet dönüşümüne katkı sağlayacağını söyledi.
Kadına hayatın birçok alanında ihtiyaç olduğunu dile getiren Bakan Ramazanoğlu, çalışmak, üretmek ve bir değer ortaya çıkarmak isteyen bütün kadınların yanında olacaklarını kaydetti.