…
…
…
27 Temmuz 2022, Çarşamba Ankara, Türkiye

Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet, Sebepleri ve Sonuçları Özel Raportörü Reem ALSALEM’in Türkiye ziyareti kapsamında “Teknik Değerlendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.



Kadına Karşı Şiddet Özel Raportörü Sayın Reem ALSALEM’in 18-27 Temmuz 2022 tarihleri arasında kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin durumunu değerlendirmek amacıyla ülkemize gerçekleştirdiği resmi ziyaretin son gününde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ev sahipliğinde “Teknik Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.
Dış İşleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı temsilcilerinin katılım sağladığı toplantıda, Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser USTAOĞLU tarafından ülkemizde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında gerçekleştirilen çok taraflı ve eş güdümlü çalışmalar konusunda detaylı bir sunum gerçekleştirildi.
Sunumun ardından, 10 günlük ziyareti neticesinde Sayın ALSALEM tarafından hazırlanan ön raporda yer alan tespitler ve tavsiyelere ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Raporun nihai hali, Haziran 2023 tarihinde Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyine sunulacak.