…
…
29 Nisan 2019, Pazartesi Ankara, Türkiye

Kadının Güçlenmesi, Kadına Yönelik Şiddet ve Erken Yaşta Evliliklerle Mücadele Kapsamında Eğitim Seminerleri Gerçekleştirildi.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda; İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Personeline yönelik; Kadının güçlenmesi, Kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evliliklerle mücadele kapsamında eğitim seminerleri gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) arasında imzalanan “2018-2019 Ortak Çalışma Planı” kapsamında erken yaşta ve zorla evliliklerin önlenmesine ilişkin faaliyetlerin gerçekleştirilmesi Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü sorumluluğuna verilmiştir.

Söz konusu faaliyet doğrultusunda, alanda çalışan ilgili kurum ve kuruluşların personeline ilişkin farkındalığın artırılması ve kapasitenin güçlendirilmesi amacıyla eğitim seminerleri düzenlenmektedir.

Bu kapsamda,
• 8-12 Nisan 2019 tarihlerinde İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliğinde görevli 150,
• 15-19 Nisan 2019 tarihlerinde İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve 81 İl Emniyet Müdürlükleri Asayiş Daire Başkanlığı Çocuk Şubelerinde görevli 250,
• 22-26 Nisan 2019 tarihlerinde İçişleri Bakanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele Şubelerinde görevli 250,
olmak üzere toplam 650 kolluk görevlisine yönelik kadının güçlenmesi ve kadına yönelik şiddet ile erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele kapsamında eğitim seminerleri gerçekleştirilmiştir.

Beşer günlük eğitim programlarında; “Kadının Güçlenmesi”, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele”, “Erken Yaşta Zorla Evliliklerle Mücadele”, “Mağdurlarla Görüşme Teknikleri” gibi konular farklı boyutları ile ele alınmış, eğitim gruplarınca sorunun çözümüne yönelik taslak Projeler üretilmiştir.