…
09 Nisan 2020, Perşembe Ankara, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Teknik Kurulu Video Konferans Aracılığıyla Toplandı


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Teknik Kurulu Video Konferans Aracılığıyla Toplandı

25 Kasım 2019 tarihinde yürürlüğe giren “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı (2020-2021)” ; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız öncülüğünde, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının kadına yönelik şiddetle mücadelede öncelikli rol ve sorumluluğu bulunan kurumların gerçekleştirmesi gereken faaliyetler somutlaştırılarak hazırlanmıştır.
Kadına yönelik şiddetle mücadelede uygulamaların değerlendirilmesi ve Koordinasyon Planında yer alan faaliyetlerin izlenmesi amacıyla oluşturulan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Teknik Kurulu” her ay düzenli olarak toplanmaktadır.
Teknik Kurulun Nisan ayı toplantısı; COVID-19 salgına yönelik olarak alınan tedbir kapsamında 09 Nisan 2020 tarihinde Bakanlığımız Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili Bakanlık ve Birim temsilcilerinin de katılımı ile video konferans sistemiyle gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda; COVID 19 salgını sürecinde kadına yönelik şiddetle mücadelede alınan tedbirler, uygulamalar ve alınabilecek ilave tedbirler değerlendirilmiş olup, daha fazla işbirliğinde ileriye dönük yapılabilecek çalışmalar istişare edilmiştir.