…
…
17 Haziran 2020, Çarşamba Ankara, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Teknik Kurulu’nun Haziran Ayı Toplantısı Video Konferansla Gerçekleştirildi.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Teknik Kurulu’nun Haziran Ayı Toplantısı Video Konferansla Gerçekleştirildi.

Kadına yönelik şiddetle mücadelede öncelikli rol ve sorumluluğu bulunan kurumların gerçekleştireceği faaliyetlerin yer aldığı “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı (2020-2021)” Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız koordinasyonunda Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde yürütülmektedir.
Koordinasyon Planı’nda yer alan tedbirlerin izlenmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede uygulamaların değerlendirilmesi amacıyla oluşturulan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Teknik Kurulu” her ay düzenli olarak toplanmaktadır.
Teknik Kurul’un Haziran ayı toplantısı da 17 Haziran Çarşamba günü, video konferans sistemi aracılığıyla, Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser USTAOĞLU başkanlığında ilgili Bakanlık ve birim temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda, kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin Salgın sürecinde alınan tedbirler ve iyi uygulamalar ile Koordinasyon Planı kapsamında sorumlu kurumlarca kaydedilen ilerlemelere ilişkin bilgi paylaşımı gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca, yeni normalleşme döneminde alınması gereken tedbirler istişare edilmiştir.