…
…
…
05 Şubat 2021, Cuma Ankara, Türkiye

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon planı Teknik Kurulu 2021 yılı ilk Toplantısı Video Konferans yöntemiyle Gerçekleştirildi.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon planı Teknik Kurulu 2021 yılı ilk Toplantısı Video Konferans yöntemiyle Gerçekleştirildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız koordinasyonunda; Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde 2019 yılı Kasım ayı itibariyle yürürlükte olan “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı (2020-2021)” izlenmesi ve değerlendirilmesinden sorumlu “Teknik Kurul” yılın ilk toplantısını 4 Şubat 2021 Perşembe günü, video konferans yöntemiyle gerçekleştirmiştir.

Teknik Kurul toplantısına; Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Bakanlığımız temsilcileri iştirak etmiştir.

Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser USTAOĞLU başkanlığında, ilgili Bakanlık ve birimlerden toplam 18 temsilcinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda; Koordinasyon Planı’nda yer alan 75 faaliyet kapsamında 2020 yılı içinde gerçekleştirilen faaliyetler ile salgınla mücadele sürecinde karşılaşılan güçlükler ve çözüm yollarına ilişkin güncel bilgiler paylaşılmıştır.

Koordinasyon planında yer alan 63 faaliyet kapsamında çalışmaların başlatıldığı, çalışma başlatılan faaliyetlerin de % 90 gibi yüksek oranda bir gerçeklemesi olduğu belirtilmiştir.

Sorumlu kurum ve kuruluşlar tarafından, şiddetle mücadelede aktif rol alan personele yönelik kapasite geliştirme çalışmalarının devam ettiği ifade edilmiştir.

Kurumlar arası veri entegrasyonu çalışmalarının mağdura erişim süresini kısalttığı ve hizmetin niteliğini arttırdığı vurgulanmıştır.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı işbirliğinde; Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde, şiddet mağduru ile şiddet uygulayanı birlikte izleme imkanı sağlayan, Elektronik kelepçe uygulaması izleme merkezinin, 81 ilde hizmet sunabilecek kapasitede Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulduğu ifade edilmiştir.
Teknik Kurul toplantısında, 2021 yılı için planlanan tedbirler de istişare edilmiştir.