…
…
…
15 Ekim 2020, Perşembe Ankara, Türkiye

“Kadın Kooperatifleri II. Bölgesel Buluşması” Akdeniz Bölgesi İllerinin Katılımıyla Gerçekleştirildi.


“Kadın Kooperatifleri II. Bölgesel Buluşması” Akdeniz Bölgesi İllerinin Katılımıyla Gerçekleştirildi.


Kadın kooperatifçiliği alanında işbirliği ve diyaloğu geliştirmek, farkındalık yaratmak ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla “Kadın Kooperatifleri II. Bölgesel Buluşması” 15 Ekim Perşembe günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt SELÇUK’un teşrifleriyle Video Konferans yöntemiyle gerçekleştirilmiştir.

Söz konusu Programa, Akdeniz bölgesinde yer alan; Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Mersin ve Osmaniye İl Valileri, Bakanlığımız İl Müdürlükleri, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğü ve kadın kooperatiflerinin temsilcileri katılım sağlamıştır.

Bakanımız Sayın SELÇUK, açılış konuşmalarında, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadın kooperatiflerinin emeğin ve dayanışmanın sembolü olduğunu ifade etmiştir.
Kooperatiflerin, sürdürülebilir sosyal kalkınmanın sağlanmasında ve yoksullukla mücadelede önemli bir işletme modeli olduğunu belirtmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız tarafından İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları’nda kadın kooperatiflerinin temsil edilmesi için çeşitli çalışmalar yürütülmekte olduğunu; 11. Kalkınma Planı ve Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programlarında kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerin güçlenmesine yönelik hedeflere yer verildiğini ifade etmiştir.

Son yıllarda yapılan çalışmalar ile kadınların ekonomideki yerinin daha da güçlendiğini, kadın esnaf sayısının 325 bini geçtiğini vurgulamıştır.

Salgın kaynaklı iş kayıplarında kadınların mağdur olmaması amacıyla gerekli tedbirlerin alınmakta olduğunu ve daha kalıcı modellerle yerel kalkınmanın sağlanacağına olan inancını dile getirmiştir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin liderliğinde başlatılan Mercan seferberliğinin önemini vurgulamış; nasıl ki mercanlar okyanusların mimarlarıysa, kadınların da yaşamı imar eden varlıklar olduğunu, bu nedenle kadınların ekonomide yer almaları ve güçlü olmalarının toplumu da güçlü kılacağını ifade etmiştir.

Programda; Sayın Valilerin selamlama konuşmalarının ardından illerde iyi uygulama örneği olarak öne çıkan kooperatiflerin temsilcileri tarafından tecrübe paylaşımında bulunulmuştur. Son olarak, Bakanlığımız İl Müdürleri tarafından “Kadın Kooperatifçiliği Çalışma Grubu” faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapılmıştır.