…
…
…
…
21 Ekim 2019, Pazartesi Ankara, Türkiye

Kadın Konukevlerinden hizmet alan şiddet mağduru kadınların beraberindeki çocuklarına sunulan hizmetlere yönelik ihtiyaç analizi çalıştayı


Bakanlığımız ile Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) arasında imzalanan "2018-2019 Ortak Çalışma Planı" kapsamında çalışmalar devam etmektedir.

Söz konusu iki yıllık çalışma planında, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün görev alanına yönelik faaliyetler yer almaktadır.

Kadın konukevinden hizmet almakta olan şiddet mağduru kadınların beraberindeki çocuklarına sunulan hizmetlerin standartlaştırılması ve geliştirilmesine yönelik Bakanlığımız ile UNICEF iş birliğinde “Kadın Konukevlerinde Anneleri ile Birlikte Kalan Şiddet Mağduru/Şiddete Tanıklık Etmiş Çocuklara Yönelik Hizmetlerin Standardizasyonu Projesi” yürütülmektedir.

Proje faaliyeti kapsamında; 21-22 Ekim tarihlerinde çocuklara sunulan hizmetlerin değerlendirilmesi, ihtiyaçların belirlenmesi ve iyi uygulamaların tespit edilip yaygınlaştırılması amacıyla ŞÖNİM ve kadın konukevi meslek elemanlarının katılımıyla  “ Hizmetlere Yönelik İhtiyaç Analizi Çalıştayı” gerçekleştirilmiştir.

32 İlden 50 meslek elemanımızın katılımı ve Akademisyenlerin desteği ile; “Mevzuat, İnsan Kaynağı, Koordinasyon ve Sosyal Koruma”, “: Ebeveynle Çalışma”,  “Çocuk ile Çalışma”, “Çocuk Sağlığı, İhmal ve İstismar ile Çalışma”, ana temalarında 4 grup çalışması yapılmıştır.

Eğitim programının açılışında, Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser USTAOĞLU; Bakanlığımızın kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal hizmetlerinin önemine vurgu yaparak, hizmet kalitesini geliştirmeye yönelik çalışmalara hız verildiğini, geliştirilecek psiko-sosyal destek mekanizmalarının mağdurun beraberindeki çocukların gelişimine ve yaşadığı travmalara yerinde müdahale edilebilmesine katkı sağlayacağını belirtmiştir.