…
27 Eylül 2017, Çarşamba

Kadın Konukevlerinde Çalışan Meslek Elemanlarının Becerilerin Geliştirilmesi ve Kadınların Güçlendirilmesi Konulu Eğitimler Tamamlandı.


Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planı faaliyetleri kapsamında kadın alanında çalışan meslek elemanlarının güçlendirilmesi amacı ile İl Müdürlüğümüzün girişimi  ve  Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile  “Kadın Konukevinde Çalışan Meslek Elemanlarının Becerilerin Geliştirilmesi Eğitimi’ Projesi ve “Kadın Hizmetlerinde Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi ve Kadınların Güçlendirilmesi” konulu iki proje gerçekleştirilmiştir.
“Kadın Hizmetlerinde Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi ve Kadınların Güçlendirilmesi” Projesi  kapsamında 13-15 Haziran 2017 tarihlerinde 13 kişi eğitimci eğitimi ve 29-30 Haziran ve 4-5 Temmuz 2017 tarihlerinde 15 kişi uygulama eğitimleri olmak üzere toplam 28 kişi Hacettepe Üniversitesi Eğitim Salonunda konusunda uzman hocalardan eğitim almışlardır.
“Kadın Konukevinde Çalışan Meslek Elemanlarının Becerilerin Geliştirilmesi Eğitimi’ Projesi kapsamında 19-23 Haziran 2017 tarihleri arasında İl Müdürlüğümüz kadın hizmetleri, ŞÖNİM ve kadın konukevlerinde çalışmakta olan 22 mesleki personele Düzakın Eğitim Danışmanlık Merkezinde alanında çocukla çalışma becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim verilmiştir.
Belirtilen projeler kapsamında verilen eğitimler sonucu eğitimlere katılan meslek elemanlarına katılım belgelerinin verilmesi için 13.09.2017 tarihi saat 10.00 da İl Müdürlüğümüz Tarihi Salonunda tören düzenlenmiştir. Söz konusu programa Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser USTAOĞLU, Kadının Statüsü Genel Müdür Yardımcısı Hülya YAVUZ, İl Müdürümüz Bestami ERKOÇ, Koordinatöre Hocalardan H.Ü.  Tıp Eğitimi ve Bilişimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Melih ELÇİN, Düzakın Psikolojik Danışmanlık Merkezi Sorumlusu Uzman Psikolog Sibel DÜZAKIN, İl Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz ve katılım belgesi almaya hak kazanan Müdürlüğümüze bağlı ve belediyelere bağlı kadın konukevleri ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinde görevli meslek elemanları katılım sağlamıştır.