…
06 Mart 2016, Pazar

"Kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışkandır, üretkendir"


“Kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışandır, üretendir"


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Hep birlikte sloganımız sevgi olsun, hayat olsun, özgürlük olsun. Çünkü kadın hayattır, annedir, şefkattir, emektir, çalışandır, üretendir" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen “Kadın Hayattır” buluşmasına katıldı.
Bakan Ramazanoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu’na kadın konusunda gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ederek şunları kaydetti:"Size akademik hayatta, hem de devletimize, sivil toplum örgütlerine, gayretlerinizle bir irfan merkezi haline gelen kurucusu olduğunuz Bilim ve Sanat Vakfı'na hizmetleriniz olduğu kadar, henüz gencecik bir akademisyenken eşiniz hanımefendiye, mesleki kariyer konusunda gösterdiğiniz destek için, kızlarınızı büyütürken gösterdiğiniz şefkat ve merhamet için tüm kadınlar adına, tüm kardeşlerim adına içtenlikle teşekkür ediyorum"
Sare Davutoğlu’nun çalışmalarıyla, üretme kabiliyetiyle milyonlarca genç kıza örnek olduğunu dile getiren Bakan Ramazanoğlu, “Siz çalışmanın, üretmenin, temsil kabiliyetinin en güzel örneklerini temsil ediyorsunuz. Milyonlarca genç kızımıza cesaret ve özgüven aşılamakla kalmadınız, daha eğitimli, daha girişimci bir kadın neslinin öncülüğünü yaptınız. Mesleki kariyerinizi, sivil toplum çalışmalarıyla birlikte sürdürdünüz. Sizin kelimeleriniz ve deyişinizle profesyonel hayat ve sivil toplum ruh ve beden gibidir" değerlendirmesinde bulundu.
Kadının toplumsal yaşamda konumunu güçlendirmeye devam edeceklerini kaydeden Bakan Ramazanoğlu, “Şimdiden siz kadın kardeşlerimin ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Sizler Anadolu medeniyetinin, İstanbul'da atan kalbisiniz, Çanakkale'nin ruhu sizlersiniz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi minnetle, rahmetle anıyor; vefakar şehit annelerinin ellerinden, yüreklerinden öpüyorum, eşlerini de buradan muhabbetle kucaklıyorum” şeklinde konuştu.