…
…
…
26 Mayıs 2023, Cuma Ankara, Türkiye

Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçeleme Projesinde yer alan pilot analizler kapsamında Sosyal ve Ekonomik Destek Programı değerlendirildi.


Kadının Statüsü Genel Müdürlüğümüzün nihai faydalanıcı, Türkiye Cumhuriyeti Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın eş faydalanıcı olduğu, Türkiye’de Kadın Erkek Eşitliğine Duyarlı Planlama ve Bütçeleme Projesi kapsamında; kurumların program ve faaliyetlerinin kadın-erkek eşitliği perspektifinden analiz edilmesi çalışmaları tamamlanmıştır.
Pilot analizlerden biri de, Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Hizmetinin kadın erkek eşitliğine duyarlı bütçeleme analizidir.
Yaklaşık 6 ay süren söz konusu analiz sürecinde, uzmanlar tarafından gruplar hâlinde mevcut veriler gözden geçirildi, iyileştirme alanları detaylandırıldı, potansiyel öneriler geliştirildi ve raporlar hazırlandı.
Bu kapsamda; 26 Mayıs Cuma günü Bakanlığımız Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser USTAOĞLU ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Musa ŞAHİN başkanlığında, ilgili kurumlar ve Proje yürütücüsü UN Women Türkiye temsilcileri ile bir araya gelinerek rapor sunum gerçekleştirildi.
Kadın erkek eşitliğine duyarlı bütçeleme perspektifinden Sosyal ve Ekonomik Destek Programı değerlendirildi.