…
18 Ekim 2014, Cumartesi

Genç Fikirler Güçlü Kadınlar projesi Fikir Kampı Trabzon'da gerçekleştirildi.


T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Intel ve KAGİDER’in, gençleri Türkiye’nin sorunlarını ele almaya ve uygulanabilir çözümler üretmeye, kadınların farklı alanlarda karşılaştıkları problemlere yenilikçi çözüm önerileri geliştirmeye teşvik etmek amacıyla gerçekleştirdiği “Genç Fikirler Güçlü Kadınlar” Projesi’nin Fikir Kampları devam ediyor. Kütahya, Erzurum, Gaziantep ve Sakarya’dan sonra Projenin beşinci Fikir Kampı, 18-19 Ekim 2014 tarihlerinde Trabzon’da gerçekleştirildi.
 
Projenin Trabzon’da duyurusunun ardından yaklaşık 200’e yakın başvuru geldi. Intel Türkiye, KAGİDER ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başvurular arasından belirlenen 65 genç Fikir Kampı’nda bir araya geldi.
 
İlk gün gruplara ayrılan katılımcılar iki gün boyunca rehberlerinin önderliğinde belirlenen üç ana soruna yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirdiler. Trabzon’da’ “kadınların internet ve bilişim teknolojilerini kullanma oranını artırmak”, “kadınların iş hayatına aktif katılımlarını sağlamak” ve “kadın-erkek eşitliği anlayışının toplumda yerleştirilmesi” konularında yenilikçi fikirler üretmeye, uygulanabilir çözüm önerileri ortaya çıkarmaya çalıştılar. Kamp sonunda her üç başlıkta jüriye sunulan projelerden; “Temel=Fadime”, “Grup On” ve “Evka ”Projeleri birinciliğe layık görüldü.
 
Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi Trabzon Fikir Kampı’nda öne çıkan projeler kapanış programında ödüllerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sayın Çiğdem Erdoğan Atabek’ten aldılar.Programa, Trabzon Valisi Sayın Abdil Celil Öz ve eşleri, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Esra Tekil, Intel Türkiye Kurumsal İlişkiler Müdürü Dr. Onur Yıldırımve Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu ile Projenin yerel destekçilerinden Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Necati Tüysüz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Emanullah Tüfekçioğlu ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Tanıtım Teşvik ve İşbirliği Birim Başkanı Vahit Ketboğa  katılım sağlamışlardır. Programda yapılan protokol konuşmalarında; kamu, özel sektör ve sivil toplum işbirliğinin ve gençlerin dinamik, yenilikçi fikirlerinin toplumun geleceğine yapacağı katkıların önemine vurgulanmıştır.
 
 “Genç Fikirler Güçlü Kadınlar” Projesi hakkında
 
“Genç Fikirler Güçlü Kadınlar” Projesi ile 18-30 yaş arası  gençler baz alınarak, öncelikle kaynaklara erişimin sınırlı olduğu bölgelerde kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve kadına karşı ayrımcılığın önlenmesi amacıyla teknolojiyi kullanarak yenilikçi çözüm önerileri ve/veya sosyal girişimcilik  projeleri üretilmesi hedefleniyor. Program ile bölgesel bazda kadınların eğitim, sağlık, çevre, yetki ve karar alma mekanizmalarındaki rolleri değerlendirilerek, yoksulluk sebebiyle karşılaştıkları problemlere yeni yaklaşımlarla uygulanabilir çözüm önerileri geliştirilmesinin yanı sıra konumlarının güçlendirilmesine ve bölgesel ekonomik kalkınmaya katılımlarına yönelik farkındalık yaratmak amaçlanıyor.
 
Üç yıl sürmesi planlanan Genç Fikirler Güçlü Kadınlar Projesi Fikir Kampları, Kütahya ve Erzurum, Gaziantep, Sakarya ve Trabzon’dan sonra 29-30 Kasım 2014 tarihinde Adana’da gerçekleştirilecek Fikir Kampı, 2015 yılı için belirlenecek 3 ille devam edecek. “Genç Fikirler Güçlü Kadınlar” Projesi’ne 3 yılda Türkiye genelinde 1000’in üzerinde gence ulaşılması hedeflenmektedir. Proje ile ilgili ayrıntılı bilgiyewww.gencfikirlerguclukadinlar.com adresinden ulaşılabilmektedir.  Sosyal medya adresleri ise şöyle:
 Facebook       :  https://www.facebook.com/GencFikirlerGucluKadinlar Twitter           : https://twitter.com/gfgk_Projesi