…
29 Eylül 2016, Perşembe

Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesinin ilki Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleşti


Dünya Müslüman Kadınlar Zirvesinin ilki Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleşti.
Malezya Başbakanlığı, Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi ile JAKİM Malezya İslami Gelişim  Departmanı tarafından düzenlenen  I. Dünya  Müslüman Kadınlar Zirvesi 23-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Malezya’nın Başkenti Kuala Lumpur’da gerçekleşti.
Türkiye tarafındaki katılım ve katkı süreci ; Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi ile Türkiye merkezli kadın sivil toplum kuruluşları tarafından sürdürülen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından desteklenen Zirveye; Malezya Kraliçesi, Malezya Başbakanlık yetkilileri, Malezya Kadın, Toplum ve Ailenin İlerlemesi Bakanı, İİT Genel Sekreterliği ve çeşitli ülkelerden kadınlar katılım sağladı.  Zirvede Bakanlığımız ; Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet ERSOY başkanlığında Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser USTAOĞLU  ve Uzmanlardan oluşan  bir heyet ile temsil edildi.“Bilge 2016- Barış Buluşması ana temalı zirvede , Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet ERSOY yaptığı konuşmada ; Organizasyonda emeği geçen tüm taraflara , dünyanın yaklaşık 100 Ülkesinden etkinliğe katılan ve Müslüman dünyasında kadınların güçlendirilmesi için çabalarını esirgemeyen uluslararası kuruluşlar ve hükümet yetkilileri ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerini teşekkürlerini iletti.
Konuşmasında, Ülkemizde kadınların güçlendirilmesi konusunda yürütülen çalışmalara yer veren Sayın ERSOY ; Türkiye’de bugüne kadar eğitimden sağlığa, istihdamdan kadına yönelik şiddetle mücadeleye kadar birçok alanda önemli kazanımlar elde edildiğini ifade etti.
Zirve sırasında Bakan Yardımcısı Sayın ERSOY tarafından Malezya Kadın, Toplum ve Ailenin İlerlemesi Bakanı ile ikili görüşmenin yanı sıra , bölgenin basın mensupları ile ropörtajlar  gerçekleştirildi. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi’nde eğitim alan Türk öğrencileri ile geniş katılımlı bir istişare toplantısı düzenlendi.
Ayrıca ; 15 Temmuz’da Ülkemizde yaşanan menfur darbe girişimi karşısında kahramanlık destanı yazan Milletimizin güçlü duruşunun sergilendiği fotoğrafları içeren  ve  Zirve süresince ziyarete açık olan “15 Temmuz Milli İradenin Zaferi Sergisi” açılışı  Malezya Devlet Bakanı, Bakan yardımcımız Mehmet ERSOY, KEFEK Başkanı Radiye Sezer KATIRCIOĞLU’nun da yer aldığı  üst düzey katılım ile gerçekleştirildi ve büyük ilgi gördü.