…
09 Mart 2017, Perşembe

Bursa'da yolcu otobüsünün devrilmesi


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Bursa-Ankara karayolunda dün meydana gelen ve 7 kadının hayatını kaybettiği, 39 kişinin yaralandığı trafik kazasına ilişkin, "Çok acı bir olay yaşadık. Ailelerine, milletimize başsağlığı diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne bu sene ülke olarak buruk girdik" dedi.

 

Bakan Kaya, ilk olarak dünkü kazada yaralanan Şirin Vatansever'i tedavi gördüğü Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti. 

 

Bakan Kaya, Vatansever'in sağlık durumuyla ilgili bilgi aldıktan sonra, trafik kazasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ailelere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydetti. 

 

Bakan Kaya, Vatansever'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın da geçmiş olsun dilekleri ile selamını da iletti. 

 

Ziyaretin ardından hastane çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Bakan Kaya, dün Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi işçilerinin Ankara'da Kadınlar Günü programına katılmak üzere yola çıktıklarını, İnegöl bölgesinde acı bir trafik kazası geçirdiklerini anımsattı. 

 

Bakan Kaya, kazada 7 kadının hayatını kaybettiğini aktararak, "Bugün cenaze törenlerine katılmak üzere Bursa'dayız. Hastanede yaralı Şirin Vatansever'i ziyaret ettik. Kendisi başarılı bir ameliyat geçirmiş. Şu an sağlık durumu gayet iyi" değerlendirmesinde bulundu.

 

Kazada yaralanan 39 kişiden 12'sinin hastanelerdeki tedavisinin sürdüğünü ifade eden Bakan Kaya "Diğerlerinin ayakta tedavileri devam ediyor, taburcu edilmişler. 7 Kadın işçimizi kaybettik. Çok acı bir olay yaşadık. Ailelerine, milletimize başsağlığı diliyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne bu sene ülke olarak buruk girdik. Milletimizin başı sağ olsun" diye konuştu.

 

Bakan Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü başta Türkiye'dekiler olmak üzere dünyadaki tüm kadınların buruk bir şekilde kutladığını sözlerine ekledi.
 

-Kazada yaşamını yitiren Elvan Mutlu'nun cenaze töreni

 

Hastane ziyaretinin ardından Bakan Kaya, dünkü kazada yaşamını yitiren fabrika işçisi Elvan Mutlu'nun cenaze törenine katıldı.

 

Yunus Emre Mahallesi'ndeki Haci Hatip Camii'ne gelen Bakan Kaya, burada Elvan Mutlu'nun babası İsmet, annesi Fikriye ve eşi Mümin Mutlu'ya taziyelerini iletti. 

 

Bir süre Elvan Mutlu'nun 4 yaşındaki oğlu Ayaz Mutlu ile ilgilenen Bakan Kaya, tören boyunca anne Fikriye Mutlu'nun yanından hiç ayrılmadı. 

 

Bakan Kaya daha sonra 7 kadın üyesi yaşamını yitiren Türk Metal Sendikası yetkililerine başsağlığı ziyaretinde bulundu. 

 

Bakan Kaya, burada Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile bir araya geldi.

 

Bakan Kaya, kazadan duyduğu üzüntüyü ifade ederek, başsağlığı diledi. 

 

Ziyarette, Bursa Valisi İzzettin Küçük de bulundu. 

 

-Bakan Kaya yaralıları ziyaret etti 

 

Bakan Kaya, daha sonra özel bir hastanede tedavileri süren yaralılardan Nurdoğan Yılmaz ve Mergül Yüce'yi ziyaret etti. 

 

Nurdoğan Yılmaz'a kazadan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Kaya, her zaman kendilerinin yanında olacaklarını söyledi. 

 

Yılmaz da kazada vefat eden Elvan Mutlu'nun hemen arkasındaki koltukta oturduğunu belirterek, "Ben kurtuldum ama Elvan arkadaşımız yaşamını yitirdi. Kendim için sevinirken, arkadaşlarımız için üzüldüm" ifadelerini kullandı.