…
…
08 Eylül 2022, Perşembe Ankara, Türkiye

Birleşmiş Milletler Ortak Programı Paydaş Eşgüdüm Toplantısı Gerçekleştirildi.


Ülkemizde erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadeleye katkı sağlamak amacıyla, Birleşmiş Milletler Kuruluşları işbirliğiyle yürütülen Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerin önlenmesine Dair Birleşmiş Milletler Türkiye Ortak Programı kapsamında Paydaş Eşgüdüm Toplantısı 8 Eylül 2022 tarihinde çevrimiçi ortamda gerçekleştirilirdi.
Kadının Statüsü Genel Müdürlüğümüz koordinasyonunda gerçekleştirilen toplantıya Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı ile Ortak Programa taraf Birleşmiş Milletler Kuruluşları, Projenin Fon Kuruluşu İsveç Kalkınma Ajansı (SIDA) temsilcileri katılım sağladı.
Toplantı UNICEF, UN WOMEN ve UNFPA Kuruluşlarının Türkiye Temsilcileri, İsveç Büyükelçiliği Müsteşarı ve Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser USTAOĞLU’nun açılış konuşmaları ile başladı.
Açılış konuşmalarının ardından UNICEF tarafından Ortak Programın başlangıcından bugüne gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Toplantı sonucunda Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ile Birleşmiş Milletler kuruluşları arasında erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadeleye ilişkin çalışmalara uyumlu işbirlikleriyle kararlılıkla devam edileceği belirtildi.
Bu doğrultuda 23 ilde yürütülmekte olan İl Eylem Planlarının desteklenmesine ve izlenmesinin sürdürüleceği, sahadan gelen talepler ve kanıt temelli veriler çerçevesinde il eylem planlarının uygulanacağı , iyi uygulama örneklerinin artırılarak yaygınlaştırılacağı ifade edilmiştir.