…
22 Şubat 2022, Salı Ankara, Türkiye

Bakanlık Finansal Okuryazarlık Ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Çalışmaları İle 692 Bin 241 Kişiye Ulaştı


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca hayata geçirilen Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi çalışmaları kapsamında kadınların sosyo-ekonomik güçlenmelerini sağlamak ve aile bütçesini iyi organize edebilmeleri amacıyla 81 ilde gerçekleştirilen 195 etkinlik ile 692.241 kişiye ulaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı İcraat Programları ile Kadının Güçlendirilmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planında yer alan hedefler kapsamında "Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi" çalışmaları doğrultusunda seminerler bu yılda yapılmaya başlandı.

Uygulama ile kadınların ekonomik kalkınmaya katılımları konusunda gerekli bilgi ve becerilerle donatılarak sosyo-ekonomik konumlarını güçlendirmelerini sağlamak ve aile bütçesini iyi organize edebilmeleri amaçlanıyor.

Seminerlerde kadınların para yönetimi, gelir, harcama, birikim, borç, tasarruf, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi gibi konularda farkındalıklarının artırılmasını hedefleniyor. Ayrıca, ayrıca kadınların ekonomik güçlenmesine yönelik destek ve teşviklere ilişkin bilgi verilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda kadınlara, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri koordinasyonunda olmak üzere finansal okuryazarlık eğitici eğitimi alan meslek elemanları ve ilgili kurum temsilcileri tarafından ekonomik açıdan güçlenmelerine yönelik destek ve teşviklere ilişkin bilgi veriliyor.

"Geçen yıl 224.561 kişiye ulaşıldı"

Kovid-19 salgını sürecinde hayata geçirilen tedbirler kapsamında seminerler, radyo programları gibi kitle iletişim araçları aracılığıyla veya dijital platformlar üzerinden online olarak gerçekleştirilmektedir.

Kadınların çalışma hayatına yönelik bilgilenmelerini sağlamak için hayata geçirilen uygulama kapsamında, geçen yıl ocak ayından aralık ayı sonuna kadar 10 büyükşehir olmak üzere 20 ilde gerçekleştirilen seminerler ile 224.561 kişiye ulaşıldı.

Seminerlerin başladığı 2017 yılından bu yana toplam 692.241 kişiye ulaşıldı. Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi seminerleri, Türkiye'nin 81 ilinde gerçekleştirilmeye devam edecek.