…
10 Kasım 2017, Cuma

Bakanımız Kaya’nın 10 Kasım Mesajı


Tarihin en zor şartlarında, milletiyle kurduğu ittifakla her türlü güçlüğü yenerek, Türkiye Cumhuriyetini kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 79. Yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyorum. 
Milletimizi müşterek ilkeler etrafında bir araya getiren Atatürk, kahraman bir asker ve saygın bir lider olarak bütün dünyanın takdirini kazanmıştır. İstiklal mücadelesinde tesis edilen milli ruh ve anlayış, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte kalıcı bir değer haline gelmiştir. Atatürk, sahip olduğu askeri ve siyasi deha ile mazlum milletlere ilham olacak pek çok başarıya imza atmıştır.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsızlık anlayışıyla kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ederken, muasır medeniyet seviyesini de bir gelecek hedefi olarak göstermiştir. Milletimizin bu ortak ideal etrafında verdiği mücadele ve gösterdiği fedakârlık bugün aynı anlayışla devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyetini ileriye taşıyan her adım bu ortak idealin eseridir.  
Tarihte olduğu gibi bugün, milli birlik ve beraberlik anlayışı içinde daha güçlü Türkiye hedefine dönük her çabanın asıl gayesi milletimizin huzur ve mutluluğudur. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yıldönümü için belirlenen hedefler bu anlayışı yansıtmaktadır.
“Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir” diyen Atatürk, milletinin her ferdini sahiplenmedeki iradesini ortaya koymuş ve sosyal devlet anlayışının temellerini atmıştır. İstiklâl mücadelesi veren milletimiz, bu hedef doğrultusunda yardımlaşma ve dayanışma içinde çalışarak ve üreterek yoksulluğu yenmiştir.
Bugün sosyal politikalarda hiçbir ayrım gözetmeden verdiğimiz hizmetler ve yaptığımız reformlarla, Cumhuriyetin kuruluşunda bir ideal olarak belirlenen sosyal devlet anlayışı daha da güç kazanmıştır. Huzurumuzu korumak ve refahımızı arttırmak yolunda atılan her adım aynı zamanda Cumhuriyetimize ve demokrasimize güç katmaktadır.
Kadınların, çocukların, yaşlıların ve engellilerin hiçbir ayrıma tabi tutulmadan imkân ve fırsatlardan adil bir şekilde yararlanması için attığımız her bir adımla, muasır medeniyetler yolunda ilerliyoruz.
Vefatının 79. yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyorum."