…
25 Temmuz 2016, Pazartesi

Bakan Kaya İstanbul'da Demokrasi nöbetine katıldı.


 


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin ardından binlerce vatandaşla birlikte İstanbul Gaziosmanpaşa’da demokrasi ve vatan nöbetine katıldı.
Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Bakan Kaya, demokrasi nöbetini terk etmeyen vatandaşlara teşekkür ederek, “Ülkemizin insanları tüm kesimleriyle bu darbecilere karşı bütün dünyaya büyük bir mesaj vermiştir. Aynı şekilde kahraman polislerimiz canları, kanları pahasına bu demokrasi düşmanlarıyla mücadele ederek darbeye geçit verilmemiştir” dedi.  
Gaziosmanpaşa’nın ardından Fatih Vatan Caddesi’nde devam eden demokrasi nöbetine katılan Bakan Kaya, burada vatandaşlara hitap ederek, “Bu hain kalkışmayı önlemek için meydanlarda, sokaklarda adeta sivil seferberlik ilan edilmiştir. Sadece yürekleriyle tankların, tüfeklerin üzerine yürüyen halkımıza kurşun sıkıp, bombalar yağdırıp, üzerlerinden tankla geçebilecek kadar akıl tutulması yaşayan bu hainler elbette hesap verecektir. Milli idarenin temsil yeri olan TBMM’ye bomba yağdıracak kadar gözü dönmüş zihniyetin tüm izleri en kısa zamanda tamamen silinecek ve destekçileri de aynı hızla cezalarını bulacak. Bu hainler darbe girişimini planlarken bir noktayı atlamışlar, Aziz milletimizin feraseti ve cesaretini hesaba katmadan bu darbeyi planlamışlar” ifadelerini kullandı.
Bakan Kaya daha sonra Saraçhane İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek, “Darbecilerin saldırdığı büyükşehir belediyemizi ziyaret etmeye geldik. Demokrasi şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bakanlık olarak tüm personel ve imkanlarımızla şehit yakınlarımızın ve yaralılarımızın yanındayız. Şehitlerimizin yakınlarının ve yaralılarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz, karşılayacağız. Biliyorum ne yapsak az ama en azından bir nebze de olsa yaralara merhem olmak için Bakanlığımız teyakkuzdadır” dedi.
Taksim’deki vatan ve bayrak nöbetine de katılan Bakan Kaya, “Taksim’deki vatan ve bayrak nöbetimiz devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın insanlarımızı demokrasiye ve geleceğimize sahip çıkmak üzere sokağa çıkma çağrısı sonrası darbecilere çok anlamlı bir ders verilmiştir.  Cumhurbaşkanımız tamam diyene kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.Bakan Kaya’dan Şehit Servet Asmas’ın ailesine taziye ziyareti
Meydanlardaki demokrasi nöbetine katılmak için İstanbul’da bulunan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, demokrasi şehidi Servet Asmas’ın Gaziosmanpaşa’daki evine taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Kaya, şehidin ailesine başsağlığı diledi, “Böyle kahramanlarımızla aynı vatanın evladı olmaktan gurur duyuyorum” dedi.