…
…
28 Eylül 2020, Pazartesi Ankara, Türkiye

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Eşitlik Komisyonu Rapörtörü Sayın BEATRİCE FRESKO-ROLFO ile Video Konferans Aracılığıyla Görüşme Gerçekleştirildi.


Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Eşitlik Komisyonu Rapörtörü Sayın BEATRİCE FRESKO-ROLFO ile Video Konferans Aracılığıyla Görüşme Gerçekleştirildi.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) tarafından hazırlanan « Sözde Namus Cinayetlerine Karşı Mücadelenin Güçlendirilmesi » taslak raporu çerçevesinde Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser USTAOĞLU ile Eşitlik Komisyonu Raportörü Sayın BEATRİCE FRESKO-ROLFO arasında video konferans sistemi aracılığıyla görüşme gerçekleştirilmiştir.
AKPM tarafından hazırlanan Sözde Namus Cinayetlerine Karşı Mücadelenin Güçlendirilmesi taslak raporu kapsamında Eşitlik Komisyonu Raportörü Sayın BEATRİCE FRESKO-ROLFO tarafından ülkemizde şiddetle mücadele alanında görev yapan kurum ve kuruluşlar ile 28 Eylül 2020 tarihinde çeşitli görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın şiddetle mücadele ve töre-namus cinayetlerinin önlenmesi çalışmaları kapsamında Kadının Statüsü Genel Müdürü Sayın Gülser USTAOĞLU ile gerçekleştirilen görüşmede; töre ve namus cinayetlerinin önlenmesinin son derece önemli olduğundan bahseden Sayın Fresko-ROLFO ülkelerde önleme, koruma, kovuşturma ve politika boyutları çerçevesinde alınan tedbirler ve iyi uygulama örneklerine ilişkin bir rapor hazırlandığını belirtmiştir.
Görüşmede; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın kadına yönelik şiddetle mücadele ve kadın cinayetlerinin önlenmesi çalışmalarından bahseden Sayın USTAOĞLU, ülkemizin güçlü bir mevzuat ve politika altyapısına sahip olduğunu, özellikle koruyucu ve önleyici hizmetlerde önemli ilerlemeler kaydedildiğini, gelişmiş iletişim teknolojilerinden etkin yararlanıldığını, konuya ilişkin farkındalık ve duyarlılığı artırmak amacıyla farklı hedef kitlelere yönelik kapsamlı eğitim çalışmaları yapıldığını ifade etmiştir.