…
25 Temmuz 2014, Cuma

Annemin İşi Benim Geleceğim Projesi kapsamında Sayın Bakanımız Adıyaman OSB’de Kreş ve Gündüz Bakımevi açılışını yaptı


 


Bakanlığımız ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Borusan Holding A.Ş. arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde “Annemin İşi Benim Geleceğim Projesi” kapsamındaki ilk OSB kreşi, Sayın Bakanımız Ayşenur İslam’ın teşrifleri ile Adıyaman’da açılmıştır.
 
Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Borusan Holding tarafından yürütülen çalışmalarda özellikle kadınların yoğun olarak çalıştığı 10 Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) kreş açılması kararlaştırılmış olup, 21 Ocak 2013 tarihinde imzalanan protokol ile Annemin İşi Benim Geleceğim Projesi hayata geçirilmiştir. Başta kadın çalışanlar olmak üzere tüm OSB çalışanlarının faydalanacağı bu proje kapsamındaki ilk kreşin yapımı tamamlanmış olup, “Adıyaman Borusan Neşe Fabrikası Kreş ve Gündüz Bakımevinin” açılışı ise 25 Temmuz 2014 tarihinde Sayın Bakanımız Doç. Dr. Ayşenur İslam tarafından yapılmıştır.
75 çocuk kapasiteli olarak tasarlanan kreşin işletim giderleri Adıyaman OSB tarafından karşılanmakta olup kayıt yaptırılan çocuk sayısı kreşin yarı kapasitesine ulaşmıştır.
Genel Müdürlüğümüz, kreş kurulacak olan diğer illerdeki çalışmalarını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Borusan Holding ile birlikte yürütmekte olup Afyonkarahisar OSB’deki kreşin Eylül ayında açılması ve 2014 yılı sonuna kadar Balıkesir ve Malatya OSB’lerde kreşlerin temellerinin atılması planlanmaktadır. Bununla birlikte, kreş kurulacak diğer 6 il olan Şanlıurfa, Ordu-Fatsa, Karaman, Çorum, Mardin ve Diyarbakır OSB ile olan işbirliğine ilişkin çalışmalar ise devam etmektedir.