…
11 Mayıs 2014, Pazar

“Anneler Günü Sevgi Buluşması Başbakan Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleştirildi.”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar’da, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Anneler Günü Sevgi Buluşması” programında, sevgi evlerinde kalan çocuklarla bir araya geldi.
 
Erdoğan, programdaki konuşmasına, tüm annelerin gününü kutlayarak başladı. 2011 yılında Hakka uğurladığı annesi ile birlikte hayatını çocuklarına adayan, ömrünü hayırlı evlat yetiştirmek üzere geçiren ve ahirete göçmüş olan tüm annelere Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, salonda bulunan çocukların cıvıltısının mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise programda yaptığı konuşmada annelerin hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımaları olduğuna dikkat çekerek tüm annelerin anneler gününü kutladı.
Çocuk korosunun sahne aldığı programda, sevgi evinde kalan Hasan Ali Tunç “Anne Özlemi” adlı şiiri okudu.
Programa katılan konuklar ve milletvekilleri çocuklarla birlikte oyunlar oynayarak eğlenceli vakit geçirdiler.
Çocuklara oyuncakta dağıtan Başbakan Erdoğan, çocuklarla birlikte Anneler Günü hatıra fotoğrafı çektirdi. Erdoğan ve çocuklar ikram edilen lokumlardan da tattı.
Gerçekleştirilen programa Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Ak Parti kadın milletvekilleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Nesrin Çelik, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdür Vekili Gülser Ustaoğlu da katıldı.