…
20 Ocak 2022, Perşembe Ankara, Türkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve RTÜK İşbirliğinde Kadınlara Yönelik Medya Okuryazarlığı Eğitimi Gerçekleştirildi.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü tarafından 2018-2023 dönemi için hazırlanıp yürürlüğe konulan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planında beş temel politika ekseninden biri olan Medya alanında temel amaç 'Medyada Kadın Temsilinin İyileştirilmesini ve Güçlendirilmesini, Kadınların Medyayı Verimli Eleştirel Kullanımlarını Sağlamak' olarak belirlenmiştir.

Söz konusu amaç doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Merkez ve Taşra teşkilatında görevli her kademedeki kadın personele yönelik Medya Okuryazarlığı Eğitimleri çevrim içi olarak verilmeye başlanmıştır.

Bu kapsamda ilk eğitim 20 Ocak 2022 tarihinde saat 14:00'de, Radyo Televizyon Üst Kurulu-İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkan Yardımcısı Feyza GİZLİGİDER tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Merkez Teşkilatı ve Ankara İl Müdürlüğünde görevli personel katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleştirilmiştir.
Eğitimde, medya okuryazarlığının kapsamı ve medyanın zararlı içeriklerden sakınarak nasıl daha işlevsel kullanılabileceği ele alınmıştır. Geleneksel ve sosyal medya içeriklerinin üretim ve tüketim aşamaları kapsamında bilgilendirme yapılmıştır. Yaklaşık bin personelin katılım sağladığı Eğitim sonunda katılımcıların soruları cevaplandırılmıştır.