…
20 Haziran 2024, Perşembe Ankara, Türkiye

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş: “Kadın girişimciler ihtiyaç duydukları bilgi ve desteklere web sitemiz üzerinden ulaşıyor”


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlık olarak girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için eğitim, araştırma, finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda topladık. Kadın girişimciler ihtiyaç duydukları bilgi ve desteklere https://kadingirisimci.gov.tr/ web sitemiz üzerinden ulaşıyor.” dedi

Bakan Göktaş, Bakanlık olarak güçlü kadın, güçlü aile, güçlü Türkiye hedefiyle, kadın girişimciliğinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, bu kapsamda Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan “Kadın Girişimciliğinin Geliştirilmesine Yönelik İş Birliği Protokolü” ile kadın girişimciliğinin geliştirilmesi ve kadınların gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarının kolaylaştırılmasına yönelik iş birliği yaptıklarını hatırlattı.

Göktaş, “Türkiye’de kadın girişimci sayısını artırmayı, mevcut kadın girişimcilerin güçlendirilmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda bakanlık olarak girişimci olan ve girişimci olmayı hedefleyen kadınlar için eğitim, araştırma, finansal destek ve mentorluk çalışmalarını tek bir platformda topladık. Kadın girişimciler ihtiyaç duydukları bilgi ve desteklere https://kadingirisimci.gov.tr/ web sitemiz üzerinden ulaşıyor.” ifadelerini kullandı.