…
21 Ekim 2016, Cuma

Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında, İstanbul Muhtarları Bilgilendirme ve Farkındalık Artırma Toplantısı 12 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirildi.


Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi kapsamında, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık artırma ve bilgilendirme amacıyla düzenlenen toplantıya  İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği (İMDD) Yönetim Kurulu Üyeleri ve 39 ilçeden temsilci muhtarlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü  ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanları ve Aile İçi Şiddetle Mücadele projesi uzmanları katıldılar. 
 
İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Başkanı İstanbul’da 39 ilçede 959 muhtarın görev yaptığını ve sorunları olan vatandaşların ilk çaldığı kapının muhtarlar olduğunu vurguladı. Yapılan kanun ve düzenlemelerden haberi olamayan muhtarların, vatandaşın yaşadığı sorunu çözme konusunda  zorluk çektiğini, bu tür bilgilendirme toplantılarının kendileri için önemini belirtti. 
 
Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi’nin sunumunun ve  ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Biçimleri’ konulu kısa infografik film  ile  ‘Kadına Şiddete Karşı Buradayım De’ kısa filmlerinin  gösteriminin ardından Uzman Psikolog Nurdan Irmak  ‘6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi’ne dair Kanun başta olmak üzere bu alanda yapılmış olan yasal düzenlemelerin etkin şekilde uygulanmasının önemi, şiddete maruz kalanlara ve şiddet uygulayanlara yönelik hizmetler, konu hakkında toplumsal farkındalık ve duyarlılığın artırılmasının önemi ve şiddetin önlenmesi konusunda muhtarların rolü hakkında bilgiler vererek sunumunu tamamladı.
 
Programın son bölümünde ise Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ve proje uzmanları soruları yanıtladı. İl Müdürlüğü’nün desteği ile benzer toplantıların yapılmasının yararlı olacağı katılımcılar tarafından dile getirildi.