…
20 Aralık 2016, Salı

Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi Hibe Yaygınlaştırma Toplantıları


Aile içi Şiddetle Mücadele Projesi, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yerel ve Ulusal STK'ların Güçlendirilmesi Hibe Programı" kapsamında gerçekleştirilen hibe projelerinin faaliyet sonuçlarının duyurulması ve iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasına yönelik " Yaygınlaştırma Toplantıları”  6 proje ilinde;  Eskişehir, İstanbul, Samsun, Gaziantep, İzmir ve Antalya İllerinde sırasıyla 7, 9, 13, 16, 20 ve 22 Aralık tarihlerinde gerçekleştirildi. 
 
Toplantılara; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri, Hibe Faydalanıcısı Kuruluş Temsilcileri, STK ve Yerel Yönetimler ile Üniversiteleri temsilen 20 ilden davet edilen uzman ve yetkililer katılım sağladılar.
 
Toplantılar ;  hibe uzmanının sunum ve genel görünüme ilişkin değerlendirmeleriyle başlatıldı. Oturumların ilerleyen bölümlerinde katılımcılar hibe projelerinin önceliklerini, katkı sağladıkları alanları, proje sonuçlarını ve iyi örneklerin yaygınlaştırılmasını tartışma olanağı buldular.
 
Katılımcılar; STK lar, Yerel Yönetimler, Üniversite ve Kamu'nun birlikte çalışmalarının özellikle kadına yönelik şiddet alanında önleyici ve gözetici mekanizmalar adına önemli olduğunu vurguladılar.  
Toplantıların son değerlendirmeler bölümünde; il düzeyinde birlikte çalışma olanaklarının geliştirilmesiyle, kadına yönelik şiddet alanında farkındalık faaliyetleri, önleyici hizmetler, kadının güçlendirilmesi, erkeklere yönelik çalışmalar alanlarında önerilerde bulunuldu.