…
28 Şubat 2018, Çarşamba

28 Şubat 2018 tarihinde, Kırıkkale’de “Ev Hanımlarına Yönelik Finansal Okuryazarlık Semineri” gerçekleştirildi.


2014/10 Sayılı Başbakanlık Genelgesi ile yürürlüğe giren “Finansal Erişim, Finansal Eğitim, Finansal Tüketicinin Korunması Stratejisi ve Eylem Planı”nın Aile ve Kadın başlıklı eylem grubunda belirtildiği üzere hedef gruplardan biri olan ev hanımlarına yönelik, finansal eğitim programlarının geliştirilmesi, finansal konuların ve risklerin anlaşılması ihtiyacına yönelik farkındalığın artırılması amacıyla faaliyetlerin gerçekleştirilmesi görevi Bakanlığımıza verilmiştir.
Bu kapsamda, 28 Şubat 2018 tarihinde Kırıkkale’de gerçekleştirilen seminere, Kırıkkale Valisi Sayın Dr. M. İlker Haktankaçmaz, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, ilgili personel ve yaklaşık 500 ev hanımı katılım sağlamıştır.
Seminerde katılımcılarla, para yönetimi, gelir, harcama, birikim, varlık, borç, tasarruf, yatırım, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi konularının yanı sıra kadının güçlenmesine yönelik destek ve teşviklere ilişkin olarak KOSGEB ve İŞKUR İl Müdürleri ile TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Mikro finans Programı temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirilen Seminerde  bilgi paylaşımında bulunulmuştur.