…
…
…
…
27 Kasım 2023, Pazartesi Konya,Türkiye

Konya İl Müdürlüğümüz tarafından "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü" Dolayısıyla İlimizde Çeşitli Etkinlikler Düzenlenmiştir.


"Dünya Çocuk Hakları Günü, global bir çerçevede 20 Kasım'da tüm dünyada anılırken, Konya'da bu önemli gün, "Çocuk Hakları Her Yerde" temalı özel bir farkındalık etkinliği ile kutlandı. Konya Çocuk Hakları İl Komitesi tarafından organize edilen etkinlik, bir alışveriş merkezinde gerçekleşti ve çocuklara yönelik bir dizi etkileşimli etkinlik ve hediyeler içeriyordu.

Etkinlik kapsamında, ailelere ve çocuklara yapboz, çikolata, kek, rüzgar gülü, satranç, el broşürü, anahtarlık, bileklik, zeka seti, robotik kodlama seti, boyama kitabı, balon gibi 10.000 adet çeşitli hediyeler sunularak katılımcılara keyifli anlar yaşatıldı. Ayrıca, yüz boyama ve animasyon gösterileri ile etkinlik renklendirilerek çocukların unutulmaz bir gün geçirmesi sağlandı.

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliğine destek veren Konya Valiliği, belediyeler, gençlik spor il müdürlüğü, ticaret il müdürlüğü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi öğrencileri ve Torku gibi önemli kurumlar, bu anlamlı günde toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ettiler.

Programa katılan önemli isimler arasında Konya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Abdullah NEŞELİ, Ticaret İl Müdürü Sayın Mustafa ÇAĞLAYAN, İl Müdür Yardımcıları ve Çocuk Hakları İl Koordinatörü Fatma TUTUK yer aldı. Bu özel gün vesilesiyle etkinliğe ilgi gösteren tüm çocuklarımıza ve ailelerimize teşekkür eder, çocuk hakları konusundaki farkındalığın artmasına katkıda bulunan tüm paydaşlara şükranlarımızı sunarız."