…
23 Nisan 2022, Cumartesi Konya, Türkiye

İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ'ün ''23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı"


Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, millet iradesinin tecelli ettiği, egemenliğin ilan edildiği Meclisimizin kuruluşunun 102’nci yıldönümünü kutluyoruz. "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir" düsturuyla çıkılan yolda, vatan toprakları uğruna verilen büyük mücadelelerin sonucunda kazanılmış bir hürriyetin sembolüdür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü geleceğimizin garantisi olan çocuklarımıza armağan ederek, gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı çocuklara armağan ederken “Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz" demiştir. Bunu derken sizlere olan inancı, güveni ve umudunun altını çizmiştir.

Çocukların gülen yüzü, gözlerindeki ışık ve umutla dolu bir dünya hepimizin dileğidir. Bütün çabamız, hayatın onlara her daim bayram olması içindir. Huzur ve kardeşlik içinde yaşamak her çocuğun hakkıdır.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, koruma ve bakım altındaki çocuklarımız için durmaksızın çalışmakta; ailelerinin yanında desteklenmesi gereken çocuklarımız ve engelli çocuklarımızla ilgili çalışmalarımızda ise azami ihtimam göstermekteyiz.

Dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olan bu önemli günde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucularına, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah ve çalışma arkadaşlarına minnet ve şükranlarımızı sunar, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nı en içten duygularımla kutlarım.