…
…
…
…
…
…
01 Temmuz 2022, Cuma Konya, Türkiye

30 Haziran Koruyucu Aile Günü Kutlandı


Koruyucu Aile Hizmeti, çeşitli sebeplerle biyolojik aileleri tarafından bakımı sağlanamayan ve kuruluş bakımına alınan çocuklarımızın, koruyucu aile yanında bakımının sağlanmasını ve topluma adapte edilmesini amaçlamaktadır. Bu kapsamda Müdürlüğümüze bağlı koruyucu aile birimi tarafından bu  faaliyetler  yürütülmekte  olup,  ilimizde  241 koruyucu ailemiz yanında 278  çocuğumuzun  bakımı sağlanmaktadır.

Koruyucu Aile hizmetinin yaygınlaştırılması ve bu uygulamaya yönelik kamuoyu farkındalığının artırılması amacıyla; 2021/12 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında tarihte uzun yıllar çocuk koruma alanında önemli hizmetler sunan kurumlarımızdan Ankara Himaye-i Etfal Cemiyetinim kuruluş tarihi olan 30 Haziran “Koruyucu Aile Günü” olarak kutlanacaktır.

Müdürlüğümüze bağlı Koruyucu Aile Birimi tarafından Konya Valisi Sayın Vahdettin ÖZKAN, eşi Hanımefendi Ruhan ÖZKAN, Aile Yanında Bakım Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı BİLGİÇ, İl Müdürümüz İbrahim AKYÜZ, Meram Belediyesi Meclis Üyesi Ahmet Melih GÜÇLÜ, daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, koruyucu ailelerimiz ve koruyucu aile yanında bakımı sağlanmakta olan çocuklarımızın katılımıyla Meram Belediyesi ev sahipliğinde Dutlu Millet Bahçesinde 30 Haziran Koruyucu Aile Günü kutlanmıştır.

Organizasyon tüm davetlilerin katılım sağladığı farkındalık kortej yürüyüşü ile başlamış; akabinde Sayın Konya Valimiz Vahdettin ÖZKAN, Daire Başkanımız Hakkı BİLGİÇ ve Meclis Üyesi Ahmet Melih GÜÇLÜ Beyin konuşmaları ile devam etmiştir.

Gerçekleştirilen organizasyonda çocuklarımız için animasyon, tiyatro gösterileri ve  çeşitli yarışmalar düzenlenerek kurulan oyun alanlarında çocuklarımıza çeşitli aktiviteler tertip edilerek aileleriyle hoşça vakit geçirmeleri sağlanmıştır.