…
…
…
…
04 Aralık 2019, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

Yetişkin Eğitimi (KA204) Faaliyeti Proje Destek Toplantısı Yapıldı.


Erasmus + KA204 Yetişkin Eğitimi programı tarafından hibelendirilen “Aktif Yaşlanma Kapsamında Mültecilerin Yaşam Kalitesinin Arttırılması” başlıklı projemizin ilk resmi başlangıç toplantısını T.C Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığında 29.11.2019 tarihinde ülke genelinde 290 proje arasından kriterlere uygun 34 kabul edilen proje sahibi ve yürütücüsü olarak katılım sağladık.

Sözleşmelerin teslim alınmasıyla proje süreci onaylanarak başlamış oldu. Önümüzde 24 aylık bir süreç ve önce ilimizde bir yıllık alan çalışmasıyla yabancı paydaşların çalışmalarını yerinde gözlemlemek için dört Avrupa ülkesi ziyareti var.

Kırşehir AÇSHB İl Müdürlüğü olarak tarihinde ilk defa kendi projesini yazan ve yürütücüsü olduğu bir AB projesi hepimizi heyecanlandırmıştır. Bu hassas ve kırılgan yapıya ait çalışmaları destekleyen Bakanımız Sayın Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi’ye ve Valimiz Sayın İbrahim Akın’a müteşekkiriz.

Başlangıç toplantısının ardından bir ay içinde yabancı ortaklarımızla Kırşehir’de yapılacak kick-off toplantısı ile projeye yönelik ortak çalışmalar başlamış olacaktır.