…
…
…
…
…
…
13 Kasım 2019, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

Vali Yardımcımız Ramazan Yıldırım Başkanlığında İl Çocuk Koordinasyon Toplantısı Yapıldı


Vali Yardımcımız Ramazan Yıldırımın Başkanlığında gerçekleştirilen İl Çocuk Koordinasyon toplantısında, kurum ve kuruluşların karşılaştığı sorunlar görülüp, değerlendirildi.

İl ve İlçe Koordinasyonlarının Çalışma Usul ve Esaslarını Belirleyen Yönerge gereği İl Çocuk Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Yardımcımız Ramazan YILDIRIM başkanlığında 12 kamu kurumunun katılımıyla yapılmıştır. İlimizde çocuk alanında yürütülen faaliyetlerin değerlendirilmesi yapılmış olup bunun dışında toplantının ana gündem maddesi olan “Sokağın Tehlikelerine Maruz Kalan Çocukların Korunması” projesinin kapsamlı bir şekilde planlaması yapılmıştır.

Çocuklarımızın sokağın tehlikelerine maruz kalmalarını engellemek, ruhsal ve bedensel açıdan istismar edilmelerinin önüne geçmek, eğitim ve sağlık haklarının engellenmesinin önüne geçmek amaçlarıyla geniş bir katılım ile gerçekleştirilen toplantıya; İl Müdürümüz Ramazan BAYKARA ve İl Müdür Yardımcımız Nihat KANGAL, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vasfi SEYHAN, İl Sağlık Müdürü Ali BULUT, İl Göç İdaresi Müdürü Ferruh DİBİÇ, İl Emniyet Çocuk Şube Müdürü Sibel AYDINLI, İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Barış CENGİZ, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yaşar SULU, İş-Kur İl Müdür Yardımcısı Ahmet Hamdi ÜNAL, Kırşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Tuncay POLAT ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Psikoloğu Umut TÜRKEL katılmıştır.

 Valiliğimiz Başkanlığında hazırlanan bu projede 12 kamu kurumumuzun kendi mevzuat ve yetkilerine uygun olarak görev ve sorumlulukları kararlaştırılmıştır. Projenin uygulama aşamaları ve 24 aylık eylem planı oluşturulup faaliyete geçirilmesine karar verilerek verimli bir toplantı gerçekleştirilmiştir.