…
…
…
30 Aralık 2019, Pazartesi Kırşehir, Türkiye

Sokağın Tehlikesine Maruz Kalan Çocukların Korunması Projesi Kapsamında Eğitim Verildi.


Sokağın tehlikesine maruz kalan çocukların korunması projesi kapsamında imzalanan protokol gereğince risk altındaki çocuklar ile çalışan kurum ve kuruluşlardaki idareci ve meslek elamanlarına yönelik 20.12.2019 tarihinde eğitim gerçekleştirildi.

Müdürlüğümüzde görevli Sosyal Çalışmacı Yasin İNAN tarafından 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu kapsamında koruyucu ve destekleyici tedbirlere ilişkin verilen bilgilerin yanı sıra proje kapsamında imzalanan protokolün amacı, ilimizde çocuklara yönelik yürütülen hizmetler ile ilimizde sokağın tehlikesine maruz kalan çocukların cinsiyet, uyruk, yaş ve vakalara ilişkin detaylı bilgi paylaşımında bulunuldu.

Ayrıca, Ahi Evran Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Hilal SEKİ ÖZ tarafından “tarihsel olarak çocuğa bakış, sokağın yaşamdaki yeri, sokakta yaşayan/çalışan çocuk ayrımı, çocuğu sokağa iten etmenler, sokakta karşılaşılan sorunlar ve diğer illerde sokak çocukları ile yapılan çalışmalar hakkında eğitim verilmiştir. Konu ile ilgili eğitimlerin düzenli aralıklarla devam etmesi planlanmıştır.

Düzenlenen eğitime ilimiz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Belediyesi ve İl Müftülüğünde görevli bireyler katılım sağlamıştır.