…
…
…
19 Şubat 2020, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

Sokağın Tehlikesine Maruz Kalan Çocukların Korunması Projesi Kapsamında Ailelere Eğitim Verilmiştir.


Sokağın Tehlikesine Maruz Kalan Çocukların Korunması Projesi ile planlanan faaliyetler kapsamında sokağın tehlikesine maruz kalan çocukların ailesine Aile Eğitim Programı (AEP) kapsamında Aile Yaşam Becerileri konulu eğitim verilmiştir.

18.02.2020 tarihinde İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitimde Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim ve Danışmanlık Biriminde görevli Sosyal Çalışmacı Ezgi ORUÇ tarafından “Aile içi İletişimin Temel Unsurları”, “İletişim Engelleri”, “Etkili ve Yetkin Ebeveynlik” konularında bilgi verilmiştir.

 Yabancı uyruklu ailelerin dilimizi bilmemesi ihtimali göz önüne alınarak Bakanlığımız tarafından geliştirilen AEP Arapça kitaplarından yararlanılmış ve İl Göç İdaresi Müdürlüğünde görevli tercüman desteği ile eğitimde kullanılan sunumun Arapça ’ya çevirisi yaptırılmış ve eğitime katılan ailelere dağıtılmıştır.  

 Sokağın Tehlikesine Maruz Kalan Çocukların Korunması Projesi ile planlanan faaliyetler kapsamında sokağın tehlikesine maruz kalan çocukların ailesine yönelik düzenli aralıklarla Aile Eğitim Programı (AEP)  içeriğinde eğitimler düzenlenecektir.