…
…
…
04 Şubat 2020, Salı Kırşehir, Türkiye

Sokağın Tehlikelerine Maruz Kalan Çocukların Korunması Projesi Kapsamında Etkinlik Gerçekleştirildi


Müdürlüğümüz koordinasyonunda yürütülen “Sokağın Tehlikesine Maruz Kalan Çocukların Korunması” projesi faaliyetleri kapsamında sokağın tehlikesine maruz kalma riski olan çocuklar ile 31.01.2020 tarihinde Müdürlüğümüz toplantı salonunda etkinlik yapılmıştır.

Yapılan incelemeler sonucunda edinilen bilgiler ile sokağın tehlikesine maruz kalan çocukların yabancı uyruklu olması nedeni ile Bakanlığımız ve UNICEF işbirliğinde yürütülen Sosyal Uyum Programından yararlanılarak yabancı uyruklu çocukların karşılaştıkları sorunlar ve akranları ile olumlu etkileşimde bulunmalarına yönelik “Doğru İletişim ve Çatışma Çözümü, Çocuk İşçiliği” konulu grup çalışması yapılmıştır.

Yapılan grup çalışmasında Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüzde görevli Psikolojik Danışman Hasan Basri YILMAZ tarafından çocuklar ile “Doğru İletişim ve Çatışma Çözümü, Çocuk İşçiliği” konulu sunum gerçekleştirilmiştir. UNICEF işbirliğinde hazırlanan “İçinde Yaşadığım Toplum” ile ilgili oyunlar çocuklar ile birlikte oynanmıştır. Gerçekleştirilen etkinliğe hem Türk uyruklu hem de yabancı uyruklu 12-18 yaş aralığında toplam 8 çocuk katılım sağlamıştır.

Sokağın Tehlikesine Maruz Kalan Çocukların Korunması Projesi kapsamında hazırlanan 24 aylık faaliyet planı içeriğinde proje ortaklarımız ve Müdürlüğümüz tarafından hem ailelere hem de çocuklara yönelik planlanan eğitim ve etkinliklerimiz düzenli olarak devam edecektir.