…
17 Mart 2021, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

Müdürümüz Ramazan Baykara’nın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Mesajı.


Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürümüz Ramazan Baykara 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

İl Müdürümüz Ramazan Baykara mesajında; “Bugün, vatanımıza göz diken düşman kuvvetlerinin saldırılarına karşı tarihe altın harflerle ‘Çanakkale Geçilmez!’ sözünü yazdığımız Çanakkale Zaferimizin yıldönümü.

18 Mart 1915 tarihinde kazanılan Çanakkale Zaferi; “Çanakkale Zaferi, cihanı hayrette bırakan gerçek bir iman ve eşsiz bir kahramanlık destanıdır. Canlarını feda ederek ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten, kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz; milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini tüm dünyaya göstermişlerdir. Çanakkale Zaferi; ezelden beri tarihinde birçok şanlı zaferlere sahip yüce milletimizin şeref destanlarından biri olmakla birlikte Kurtuluş Savaşımız için dönüm noktası sayabileceğimiz, Türk milletinin siyasi ve askeri varlığını bir kez daha tüm dünyaya gösterdiği bir zaferdir. Vatanını korumak için imkânsızlıklar içinde var gücüyle mücadele eden bu azimli ulus, Çanakkale Zaferi’nden elde ettiği inanç ile Kurtuluş Savaşı’na devam etmiştir. Çanakkale’de yakılan kıvılcım ile şahlanan Türk ordusu ‘Büyük Taarruz Harekâtı’ sonucu vatanı düşman işgalinden kurtarmıştır. Tarihi boyunca birçok devlet kuran, bir çağın kapanıp yeni bir çağın başlamasını sağlayan Türk milleti; düşmanlar tarafından ‘hasta adam’ gözüyle bakılırken, bir kez daha bağımsızlık arzusunun temellerini Çanakkale Boğazı’na, Conk Bayır’ına atarak Cumhuriyet’i kurmayı başarmıştır. Zorlu kurtuluş mücadelesinden Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına giden yolda ‘Çanakkale Destanı’ aynı zamanda Türk milletinin sarsılmaz azminin, birliğinin, vatan sevgisinin ve iman gücünün bir nişanesidir.

 

Tüm bu duygu ve düşünceler ile Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nü en içten dileklerimle kutlarken Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan,  vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.