…
…
…
…
…
…
…
…
14 Ekim 2019, Pazartesi Kırşehir, Türkiye

Meclis Araştırma Komisyonunun Katılımıyla İlimizde İstişare Toplantısı Düzenlendi


Meclis Araştırma Komisyonunun Katılımıyla İlimizde İstişare Toplantısı Düzenlendi.

Down Sendromu, otizm ve diğer hastalıklarda genel durum tespiti ile ilgili bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü için hazırlık konusunda konuların yaklaşımı ortak kuruludur.

Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik de, Kırşehir'de buluşmaktan memnuniyet duyarlıklarını dile getiriyor down down down sendromlu, otistik ve diğer hastalıklarla ilgili bireyler ve ailelerin sorunlarının tespiti ile ilgili ilimizde yapanlarında Sayın Valimize verdik.

Meclis Araştırması Komisyonu; Neşet Ertaş Kültür Merkezinde düzenlenen İstişare Toplantısına Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik, Milletvekillerinden oluşan Komisyon Üyeleri, Kırşehir Milletvekillerimiz Mustafa Kendirli ile Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, İl Müdürümüz Ramazan Baykara, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri, STK temsilcileri ile ilgili şube müdürleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Down Sendromu, otizm ve diğer gelişim bozukluklarının yaygınlığının tespiti ile ilgili bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri ile birlikte bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. Araştırma Komisyonu oluşturulmasına temel teşkil eden hususlar ve sorunların çözüm önerileri nelerdir, bunları istişare edeceğiz. Amacımız down sendromu, otizm ve diğer gelişim bozuklukları sorunlarına karşı farkındalık oluşturarak bu konuda bir şeyler yapmamız gerektiğini ön plana çıkarmak. Down sendromu, otizm ya da diğer gelişim bozuklukları olan vatandaşlarımıza karşı olan sorumluluklarımız tüm toplumumuzu yakından ilgilendirmektedir. Bu vesileyle, komisyonumuza çalışmalarında başarılar diliyor; çalışmalar sonunda çıkacak raporun bu konularda sorun yaşayan bireylerin ve ailelerin problemlerinin çözülmesine katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Kemal Çelik de konuşmasında, “Çalışmalarımız kapsamında sorunların tespitleri ve çözülmesi konusunda önerileri dinliyoruz. Ülkemiz genelinde bu konularda bir

farkındalık yaratmanın önemini biliyoruz. Bu çerçevede, Sayın Valimizi ziyaret ettik, ardından ilgili kurumlarda inceleme gezisi yaptık. Şimdi de Komisyon Üyesi Milletvekillerimiz ve ilgili kurum amirleri ile birlikte bu istişare toplantısını düzenliyoruz. Toplantının sorunların çözüme kavuşturulmasında faydalı olacağına inanıyoruz.” sözlerine yer verdi.

Toplantı, bireylerin ve ailelerinin sorunlarının çözümü için alınması gereken tedbirler konusunda katılımcıların görüş ve önerilerinin alınması yapılan değerlendirme ile sona erdi.

İstişare toplantının ardından Valimiz Sayın İbrahim Akın ve Meclis Araştırması Komisyonu Üyeleri, Müdürlüğümüze bağlı Engelsiz Yaşam, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü ile Özel Yaşam Kırşehir Bakım Merkezinde incelemelerde bulundular.