…
…
…
…
…
31 Aralık 2020, Perşembe Kırşehir, Türkiye

Kuruluş Müdürleri ile 2020 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak 2020 yılı içerisinde İlimizde verilen hizmetlerin ve gerçekleştirilen projelerin, değerlendirilmesi yapılmak üzere İl Müdürümüz Ramazan Baykara Başkanlığında tüm resmi ve özel Kuruluş Müdürlerimizin katılımlarıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleşen ve kurumsal anlamda yapılan değerlendirme toplantısında öncelikle geride bıraktığımız 2020 yılındaki çalışmalara teşekkür eden İl Müdürümüz Ramazan Baykara “2020 yılında salgın nedeni ile sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi yavaşlatmak zorunda kalsak da kurum içi kültürel etkinliklerimizi verimli bir şekilde sürdürdük. Tüm Kuruluşlarımız ve birimlerimiz çalışmalarını insanüstü bir gayret göstererek yaptılar. Aldığımız tepkiler ve geri dönüşler çok olumlu. Bu konuda görevlerinde üstün çaba ve gayret gösteren tüm çalışma arkadaşlarıma da ayrıca teşekkür ediyorum. Pandemi süreci devam etse bile çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

Toplantıda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar olarak 100 engelli, 160 yaşlı ve 120 çocuk olmak üzere toplam 380 kişiye hizmet verdiği, pandemi nedeni ile izolasyon kuruluşu olarak hizmet veren Osman Yalçınkaya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğünde 120 yaşlı ve 135 engellimizin izolasyon sürecinde hizmet alıp izolasyonlarını tamamlayarak kuruluşlarına döndürüldüğü, özel bakım merkezleri olarak da 98 kişiye, özel kreşler olarak da 72 çocuğa hizmet verildiği, bunun yanında 1763 engelli vatandaşımıza evde bakım ücreti ödenmekte olup, 265 Aileye Sosyal Ekonomik Destek verildiği, İlimizde toplamda 28 koruyucu aile yanında 31 çocuğumuz bulunduğu, 2020 yılı içerisinde 1894 aileden 1929 çocuğa 807.200,00-TL doğum yardımı ödemesi gerçekleştiği, Ağustos 2014 yılından bugüne kadar 114 Şehit Yakını ve Gazi istihdam başvurusu yapılmış olup, bunlardan 98’si kamu kurumu ve kuruşlara atamaları yapıldığı, aynı zamanda Şehit Yakınları ve Gazilerimize sağlanan Ücretsiz Seyahat Kartı hakkından 711 kişinin faydalandığı, Aile Sosyal Destek Programı kapsamında ASDEP personellerimizin 2020 yılı içerisinde 2025 haneye ulaştığı, Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme birimince; 2020 yılı içerisinde toplamda 29 resmi kurum binası ve 28 toplu taşıma aracı için erişilebilirlik belgesi düzenlendiği kaydedildi.

Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne bağlı hizmetlerimizde Kadın Konukevinden 2020 yılı içinde 170 kadın ve 97 çocuğa yatılı bakım hizmeti verildi. Şönim olarak dört koordinasyon kuruluna sekreterya görevi yanısıra 2700 kadına ulaşıldı. 1084 kişiye eğitimler verildi.

Ayrıca İl Müdürlüğümüz olarak yürüttüğümüz projelerde ise; Avrupa Birliğine başvurulan ve kabul gören Aktif Yaşlanma Kapsamında Mültecilerin Yaşam Kalitesinin Arttırılması Projesinin 5 ülke ile işbirliği halinde devam ettiği;

Sokağın Tehlikelerine Maruz Kalan Çocukların Korunması projesi çerçevesinde Valiliğimiz Başkanlığında 12 kurumun katılımıyla protokol ve eylem planı hazırlanmış olup, 2019 yılı kasım ayı itibariyle 2 yıllığına yürürlüğe girdiği;

AHİ Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören Aile Eğitimi Eğitici Programının da Bakanlığımız ile yapılan yazışmalar çerçevesinde devam ettiği belirtilmiştir.

Toplantı; İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın, kuruluş Müdürlerimize 2021 yılı içerisindeki çalışmalarında başarılar dilemesinin ardından sona erdi.