…
29 Ocak 2020, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

Kuruluş Müdürleri ile 2019 Yılı Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.


Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak 2019 yılı içerisinde İlimizde yapılan Sosyal Hizmetlerin gerçekleştirilen projelerin, verilen hizmetlerin değerlendirilmesin yapılmak üzere İl Müdürümüz Ramazan Baykara Başkanlığında Kuruluş Müdürlerimiz ile birlikte bir toplantı gerçekleştirilmiştir.

İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda; kurumsal anlamda yapılan değerlendirmede 2020 yılı içerisinde de aynı heyecan ve gayret ile yeni çalışmaları beklediğini belirten Baykara; “ Kırşehir İl olarak Sosyal Hizmet Kuruluşları alanında diğer İllerin nüfusuna nazaran daha fazla kuruluşu olan bir İl’dir. Ahi Evran-ı Veli Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü ile Osman Yalçınkaya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü 2020 yılı içerisinde hizmete açılacaktır. Spor Kulübü etkinliği çerçevesinde yetişkin gençler olarak adlandırdığımız 60 yaş ve üzeri olan Huzurevi sakinlerine yönelik Bocce ligi kurulmuş olup, 2019 yılı içerisinde büyük bir başarıya imza atarak Türkiye ikincisi Olarak turnuvayı tamamlamıştır.

İl Müdürlüğümüz olarak yürüttüğümüz projelerde ise; Avrupa Birliğine başvurulan ve kabul gören Aktif Yaşlanma Kapsamında Mültecilerin Yaşam Kalitesinin Arttırılması projesi 5 ülke ile işbirliği halinde devam etmektedir.

Sokağın Tehlikelerine Maruz Kalan Çocukların Korunması projesi çerçevesinde Valiliğimiz Başkanlığında 12 kurumun katılımıyla protokol ve eylem planı hazırlanmış olup, 2019 yılı kasım ayı itibariyle 2 yıllığına yürürlüğe girmiştir.​

AHİ Kalkınma Ajansı tarafından kabul gören Aile Eğitimi Eğitici Programı Bakanlığımız ile yapılan yazışmalar çerçevesinde devam etmektedir.

Bugün Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve bağlı kuruluşlar olarak 401 kişiye kuruluşlarımızda hizmet vermekteyiz. Bunun yanında 1763 engelli vatandaşımıza evde bakım ücreti ödenmekte olup, 310 Aileye Sosyal Ekonomik Destek verilmektedir. İlimizde toplamda 27 koruyucu aile yanında 30 çocuğumuz bulunmaktadır. 15 Mayıs 2015 yılından bugüne kadar 12.048 aileden 12.483 çocuğa 4.441.115,00 TL doğum yardımı ödemesi gerçekleşmiştir. Ağustos 2014 yılından bugüne kadar 113 Şehit Yakını ve Gazi istihdam başvurusu yapılmış olup, bunlardan 97’si kamu kurumu ve kuruşlara atamaları yapılmıştır. Aynı zaman Şehit Yakınları ve Gazilerimize sağlanan Ücretsiz Seyahat kartı hakkından 685 kişi İlimizde faydalanmaktadır.  Bu nedenle sunmuş olduğumuz hizmet anlamında her daim kalitenin ön plana çıkarılması kurumumuz için ayrı bir gurur kaynağı olmuştur” dedi.

Toplantı; İl Müdürümüz Ramazan Baykara’nın, kuruluş Müdürlerimize 2020 yılı içerisindeki çalışmalarında başarılar dilemesinin ardından sona erdi.