…
…
…
…
…
…
…
22 Nisan 2021, Perşembe Türkiye, Kırşehir

Koruyucu Ailemizin Sevgisi Mucize Yarattı.


Ulusal basında da yer alan GEDİK Ailesi, 2014 yılında engelli bir çocuğa koruyucu aile olmak talebiyle müdürlüğümüze müracaat etmişlerdir. 7 yıldır süregelen Koruyucu Aile hizmeti içerisinde Efe ile yürüdükleri yolda vazgeçmeyi hiç düşünmediler. Çocuk için nasıl daha verimli olabilirler bunun için sürekli emek sarf ettiler. Koruyucu Aile kendisinin beş çocuğu ile birlikte Efe için öz aile sıcaklığını aratmayacak bir ortam sundular.

Efe Koruyucu aileye yerleştiği süreçte %50 olan sağlık raporu oranı aile sıcaklığı ile zamanla kademeli olarak düşüş göstermiş ve şu an engelli olmadığı sağlık kurulu raporu kanıtlanmıştır. Koruyucu Aile çocuk bakımının bir süreç olduğu bilinciyle, çocuğun kazanımlarının her geçen gün artırılması gerektiği düşüncesiyle, çocuk ile yaşamına devam etmekte; ailenin istekliliği ve çocuğun rol model alacağı bireylerin bilinçli olması okul başarısını da olumlu yönde etkilemektedir.

Koruyucu aile hizmetinin manevi doyum sağlayan bir hizmet olduğunu gösterdikleri için Kırşehir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bu gayret ve fedakarlıklarından dolayı GEDİK ailemize teşekkür ederiz.