…
…
…
…
29 Ocak 2020, Çarşamba Kırşehir, Türkiye

Kırşehir İl Çocuk Hakları Komite Üyesi Çocuklarımıza Kayseri Gezisi Düzenlendi


Kırşehir İl Çocuk Hakları Komite Üyesi çocuklarımızla birlikte Kayseri Erciyes'te keyifli bir gün geçirdik.

Son dönemlerde dünyanın birçok yerinde terör ve savaşlar gibi doğal olmayan nedenlerle milyonlarca insan kendi istekleri dışında evinden, yerinden ve yurdundan ayrılarak göç etmek zorunda kalmakta ve hiç tanımadıkları topraklarda tanımadıkları insanlarla ve kültürlerle birlikte yaşamak durumunda kalmaktadır. Hayatımızın bir gerçeği olan bu olumsuz durumlardan en çok etkilenen kesimler yine çocuklar olmaktadırlar. Bu kapsamda Bakanlığımızca yürütülmekte olan sosyal uyum programı çerçevesinde ilimizde bulunan yabancı uyruklu çocuklarımızın toplumumuza daha kolay entegre olmalarını sağlamaktadır.

Bakanlığımız ile UNİCEF Türkiye temsilciliğinin ortaklaşa yürütmekte olduğu ‘Sosyal Uyum Programı’ ve ‘Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar’ projeleri kapsamında ilimiz Çocuk Hakları Komitesi üyeleri, Fatma Bacı Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklar ve yabancı uyruklu öğrencilerin katılımı ile Kayseri ilinde bulunan Erciyes Dağında kayak etkinliği düzenlenmiştir.

Ara tatil döneminde çocukların eğlenceli vakit geçirmeleri, telefon ve tablet gibi teknolojik cihazlarla uzun süre içi içe olmalarını engellemek amacıyla düzenlenmiş olan gezide çocukların oldukça eğlendikleri ve karın tadının çıkardıkları görülmüştür.​